Anlık Bildirim

Araştırma, genç kullanıcıların Instagram'da uyuşturucu bulmasının ne kadar kolay olduğunu gösteriyor

Gerçekleştirilen yeni bir araştırma, reşit olmayan kullanıcıların bile Instagram'da çok kolay bir şekilde uyuşturucu maddelere erişebildiğini ortaya koyuyor.    

Genç kullanıcılar Instgram'da kolayca uyuşturucu bulabiliyor Tam Boyutta Gör

Yayınlanan yeni bir araştırma, Instagram'daki reşit olmayan kullanıcıların platformda uyuşturucu bulmalarının ve satın almalarının hiç de zor olmadığını ortaya koyuyor. Instagram'ın uyguladığı önlemleri test etmek amacıyla oluşturulan bir dizi sahte hesap üzerinden gerçekleştirilen aramalar platformun eksikliklerini açığa çıkarıyor.

'Instagram şüpheli birçok gönderiyi kaldırmadı'

Tech Transparency Project(TTP) tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, platformda reşit olmayan kullanıcıların bile iki tıklamayla basit bir şekilde uyuşturucu maddelere erişim sağlayabildiğini gösterdi.

Instagram, #mdma gibi hashtag'leri platformda yasaklıyor ancak  uygulamanın arama algoritması, kullanıcıları doğru bir şekilde yönlendirmek için otomatik tamamlama özelliğini kullanıyor ve bu durum da yasaklı hastag'lerin türevlerine erişimi kolaylaştırıyor. Tamamı reşit olmayan 7 farklı sahte hesap üzerinden gerçekleştirilen çalışmalarda bir uyuşturucu satıcısının hesabını takip etmeye başlandığında platformun diğer uyuşturucu satıcılarını da önermeye başladığı tespit edildi.

TTP yayınladığı raporda, Instagram'ın araştırmaları sayesinde platformda buldukları içeriklere karşı kesin bir önlem almadığını da söylüyor. Kuruluş, şirkete uyuşturucu ticareti faaliyetinin açık işaretleri olduğunu düşündüğü bir çok gönderi ve hesabı paylaştığını ancak platformun Topluluk Kurallarını ihlal etmediğini söyleyerek çoğu gönderinin kaldırılmadığını belirtiyor.

Araştırmaya yönelik Instagram'ın çatı şirketi Meta'dan bir sözcü: "Instagram'ı özellikle en genç topluluk üyelerimiz için güvenli tutmak için devam eden çabalarımızda bu alanda gelişmeye devam edeceğiz." ifadelerinde bulundu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim