Anlık Bildirim

Apple Watch ve diğer giyilebilir cihazlar COVID-19'un uzun vadeli etkilerini ortaya çıkardı

Giyilebilir cihazların COVID-19 ve uzun vadeli etkilerine karşı yarar sağladığı açıklanırken, yapılan araştırmada virüsün insanlarda bıraktığı yeni etkilere rastlandı.

Giyilebilir cihazlar COVID-19'un yeni etkilerini tespit etti Tam Boyutta Gör

Yeni yapılan bir araştırmada, giyilebilir cihazlar olan Apple Watch ve Google Fitbit’in COVID 19’un uzun vadeli etkilerinin takibi konusunda ve virüsün tespitinden itibaren gerçekleşen fizyolojik ve davranışsal verilerin toplanmasında büyük katkı sağladığı ortaya çıktı.

25 Mart ile 24 Ocak 2021 tarihleri arasında 37,000 katılımcıdan oluşan çalışmada bu kişiler, verilerin paylaşılmasını sağlayan bir uygulama yükledikten sonra yaşadıkları semptomları ve COVID-19 test sonuçlarını bildirmeye başladılar.

Uzun vadeli etkiler daha kolay gözlemlenebiliyor

Çalışma sonıçlarına göre, COVID-19’u geçiren hastaların solunum yolu hastalıklarına kıyasla daha uzun semptomlar yaşadıkları ve COVID-19’un uzun vadeli yan etkisi olarak hastalığın yüksek kalp hızına yol açtığı görüldü. Hastalığı geçiren bu kişilerin normal kalp hızına dönmeleri ortalama olarak 79 gün sürdüğü görülürken başka solunum yolları hastalıkları geçiren kişilerin 4 gün içerisinde normal kalp hızlarına döndüğü belirlendi.

Çalışma, giyilebilir cihazların sağlık ölçümleri ve hastalıkların iyileşme aşamasında büyük yardım sağladığını kanıtlamış oldu ve bilim insanlarına da COVID-19’un kalıcı yan etkileri konusunda yeni bilgiler kazandırdı.

Giyilebilir teknoloji uzmanı Dr Robert Hirten, çalışmaya katılmamış olsa da, çalışmanın ilginç ve önemli olduğunu, giyilebilir cihazların insanları objektif bir biçimde takip etmeyi sağlarken virüslerin insanlarda bıraktığı etkilerin izlenmesinde katkı sağladığını söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim