Anlık Bildirim

Google'a dava açıldı: Dijital reklam pazarında tekel olmakla suçlanıyor

ABD Adalet Bakanlığı ve sekiz eyalet, diğer reklamcılık araçlarının rekabet etmesini imkansız kılan tekel gücüne sahip olduğu iddiasıyla Google’a dava açtı.     
abd adalet bakanlığı google dava Tam Boyutta Gör
Bir mahkeme belgesine göre, ABD Adalet Bakanlığı, Salı günü Alphabet çatısı altıda olan Google’a dijital reklamcılık işinde tekel olduğu gerekçesiyle dava açtı. Hükümet, Google’ın dijital reklamcılık teknolojileri üzerindeki hakimiyetine yönelik her türlü tehdidi ortadan kaldırmak veya azaltmak için rekabete aykırı, dışlayıcı ve yasa dışı yöntemler kullandığını söyledi.

Tekelcilikten ikinci dava

Bu, tekelciliğe karşı yasanın ihlal edildiği iddiasıyla Google’a açılan ikinci federal antitröst davası. 2020’de Google aleyhine açılan Adalet Bakanlığı davası, Google’ın arama tekeline odaklanıyor. Salı günü açılan davada Google’ın ana eyaleti Kaliforniya da dahil olmak üzere sekiz eyalet, bakanlığa katıldı.

Reklam pazarında tekel

Davada “Google, dijital reklam sektöründe anlamlı rekabeti engelledi ve yeniliği engelledi, rekabet üstü kârlar elde etti. Günümüzün güçlü internetini mümkün kılan reklamverenlerin ve yayıncıların çıkarlarını desteklemek için, serbest piyasanın adil bir şekilde işlemesini engelledi.” ifadeleri dikkat çekiyor.

Gelirlerinin %80'ini oluşturuyor

Google, açık farkla pazar lideri olmaya devam ederken, ABD dijital reklam gelirindeki payı 2016’da %36.7 iken %28.8’e düştü. Google’ın reklamcılık işi, gelirinin yaklaşık %80’ini oluşturuyor. Öte yandan, bu haberlerin üzerine Google hisseleri %1.3 düştü.

Kaynakça https://www.voanews.com/a/us-eight-states-sue-google-on-digital-ad-business-dominance/6932101.html https://appleinsider.com/articles/23/01/24/us-sues-google-over-digital-ad-market-monopoly Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim