Anlık Bildirim

Google, Android’de iş ve kişisel uygulamaların birbirinden ayrılmasını kolaylaştıracak

Google, iş profili özelliğini daha fazla cihaza getirmeyi planlıyor. Şu an için yalnızca kurumsal müşteriler tarafından kullanılabilen bu özellik 2022 yılında Workspace kullanıcılarına sunulacak.

Teknoloji devi Google, Android telefonlarda iş ve kişisel uygulamaların ayrılmasını kolaylaştıran ‘iş profili’ özelliğini daha fazla cihaza getireceğini duyurdu. 

İş profili sayesinde özel hayat ve iş hayatı ayrılabilecek

Eğer bu araca aşina değilseniz biraz ne olduğundan bahsedelim. İş profili, iş ve kişisel uygulamalarınızı birbirinden ayırabilme özelliği sağlıyor. Yani iş hayatınız ve özel hayatınızı birbirinden ayırmanız mümkün oluyor. Bunun da iş profilinize geçmenizi sağlayan bir geçiş düğmesi sayesinde başarıyor. 

Yani bu düğme yoluyla iş profilinizi kapattığınızda cihazınıza yüklü olan iş ile ilgili hiçbir uygulama size bildirim gönderemiyor ve konumunuza erişemiyor. Buna ek olarak da iş profilinizi kullanırken kişisel verileriniz korunuyor ve IT departmanında çalışanların verilerinize ulaşması engelleniyor

Bu araç şu an için yalnızca kurumsal müşteriler tarafından kullanılabiliyor, ancak açıklamalara göre 2022 yılından itibaren Workspace kullanıcılarına da sunulacak. Daha sonra da diğer ‘kimlik sağlayıcılarına’ bu özelliğin sunulması planlanıyor. 

Daha iyi bir iş-yaşam dengesi

Şirket tarafından yapılan açıklamalarda bununla ilgili, “Bu özellik, Android’i iş amaçlı kullanan herkesin tek bir arayüzde  iş ve kişisel uygulamaları ayırmasına ve işle ilgili tüm uygulamaları tek bir tıklamayla duraklatmasına izin verecek” ifadeleri kullanılırken bu özelliğin kullanım alanının genişletilmesinin birçok insanın daha iyi bir iş-yaşam dengesine sahip olacağı belirtildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim