Anlık Bildirim

Google, Chrome geliştiricilerine Windows 7’yi bırakmalarını önerdi

Microsoft’un halen kaydadeğer bir kitle tarafından kullanılan işletim sistemi Windows 7, desteğin kesilmesinin ardından uygulamalar tarafından da dışlanacağa benziyor.

Google, Chrome geliştiricilerine Windows 7’yi bırakmalarını önerdi Tam Boyutta Gör

Microsoft, Windows 7 için son güvenlik yamasını yayınlayalı yaklaşık 11 ay oldu. Buna karşın gerek yazılımsal uyum gerekse de ısrar kaynaklı ciddi bir kesim Windows 7’yi kullanmaya devam ediyor.

 

Google’ın Chrome geliştiricilerine son çağrısı Windows 7 kullanıcılarının yavaştan hazırlıklara başlaması gerektiğini bir kere daha hatırlattı. Yazılım devi geliştiricilerini emektar işletim sistemini kullanmayı bırakmayı teşvik etmesinin yanı sıra artık Chromium geliştirmek için Windows 10 da gereksinim haline gelmiş durumda.

Windows 7 yavaş yavaş terkediliyor

Pek beklenmese de dileyen gönüllü topluluk geliştiricileri yine de Chromium’a Windows7 altında katkıda bulunabilecek. Karar tepki çekse de arkasında önemli nedenler yatıyor.

Google mühendislerinden Bruce Dawson’ın açıklamasına göre Microsoft’un terkettiği işletim sistemi nedenli sorunların çözülmesi giderek maliyetli hale geliyor. Ayrıca işletim sistemi kaynaklı güvenlik açıklarını da eklemek gerekli.

Son olarak Chromium tabanlı tarayıcıların şimdilik Windows 7 altında çalışmaya devam edeceğini belirtelim. Yine de Windows 7’nin başta Chrome olmak üzere sık kullanılan yazılımlar tarafından ne zamana kadar desteklenmeye devam edileceğini kestirmek güç.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6060 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 7, google chrome ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim