Anlık Bildirim

Google’dan ilginç klavye: Hem verimli hem sağlıklı

Google Gboard Bar adıyla bir nevi reklam için geliştirilen ilginç tasarım tüm tuşları yan yana dizerek oldukça uzun bir klavye elde ediyor. Böylece verimlilik sunuyor(!)

Google Gboard Bar Tam Boyutta Gör

Günümüz klavye düzenleri iki elin alana en iyi şekilde yayıldığı ve tuşlara ulaşabildiği bir mantığı temel alıyor. Böylece on parmak gibi hızlı yazım teknikleri ortaya çıktı. Google ise çok daha farklı düşünüyor.

Gboard Bar nedir?

Gboard Bar adındaki klavye bir nevi Gboard reklamı için geliştirilmiş ve tüm tuşları tek bir satırda diziliyor. Bu da haliyle ortaya oldukça uzun bir klavye çıkarıyor. Boyu tam 1.65 metre olarak hesaplanmış. Harfler sol kısımda yer alırken bitiminde bir boşluk tuşu ve devamında da fonksiyon, sayı tuşları, yön tuşları ve Enter tuşu yer alıyor.

Google bu tarz bir klavyede kullanıcının aradığı harfi çok daha kolay bulacağını ve elini daha verimli bir şekilde yönlendireceğini belirtiyor. El bir düzlemde hareket ettiği için de bilek yorgunluğu azalıyor.

Diğer taraftan bir ölçüm aracı gibi de kullanılabiliyor ve temizlenmesi de standart klavyelere göre daha kolay. Standart versiyonun yanında aydınlatmalı ve oyuncu versiyonları da olacak. Reklam olduğu için Google satışa sunmayı düşünmüyor. Github üzerinde kullanıcıların kendi klavyelerini tasarlayabileceği tüm dosyalar mevcut.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4982 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, Gboard Bar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim