Anlık Bildirim

Google, iklim değişikliğinin Dünya coğrafyasına olumsuz etkisini gözler önüne serdi

Google, Dünya coğrafyasının nasıl değiştiğini gösteren Google Earth özelliğini kullanıma sundu. Zaman makinesi yardımıyla, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini görmek mümkün.

Google, Dünya coğrafyasının nasıl değiştiğini gösteriyor Tam Boyutta Gör

Google Earth, 1984'ten beri gezegenin yüzeyinin nasıl değiştiğini görmenizi sağlayan yeni bir özellikle güncellendi. Yeni "zaman makinesi" yardımıyla, iklim değişikliğinin etkilerinin ne kadar yıkıcı olduğunun izini sürmek mümkün.

Kullanıcılara Dünya coğrafyasının nasıl değiştiğine dair bir fikir vermek için Google, 1984'ten 2020'ye kadar alınan 24 milyondan fazla uydu görüntüsünden yararlandı. Sonuç olarak, 4.4 terapikselden oluşan büyük ölçekli bir video mozaiği oluşturuldu. Aşağıdaki videoda bu çalışmanın içler acısı sonucunu görebilirsiniz.

Yıllar içinde gelinen nokta üzücü

Google Earth’ün çevrimiçi sürümünde Gezgin (Voyager) sekmesini seçerek yeni işlevin çalışmasını değerlendirebilirsiniz. Servis, değişen ormanlara, kentsel büyümeye, ısınmanın sonuçlarına ve madenciliğe adanmış kronolojik geziler sunuyor.

Şirket ayrıca dünyanın dört bir yanından ücretsiz indirilebilen 800 video yayınladı. Google, bu tür materyallerin eğitimciler, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve hatta politikacılar tarafından Dünya'nın zaman içinde değişen coğrafyasını göstermek için kullanılacağından emin.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10417 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, google ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim