Anlık Bildirim

Apple, Google'ın geliştirdiği özelliği iOS 16 yenilikleri arasında gösterdi

Android’in varsayılan mesajlaşma uygulaması Messages, bu yılın başlarında iMessage tepkileri ile güncellenmişti. Apple, Google’ın Android’e iMessage tepkilerini eklemesinden kendine pay çıkardı.

google imessage

iOS 16 özellikleri sayfasına bakıldığında Mesajlar uygulaması için SMS Tapback özelliği dikkat çekiyor. Bir iPhone kullanıcısı, Android’den gelen SMS mesajına tepki ile yanıt verdiğinde, karşı taraf bunu yalnızca metin olarak değil, emoji ile birlikte görüyor. Bu detay, ilginç olarak iOS 16’nın yayınlanmasıyla birlikte paylaşıldı, öncesinde yoktu.

iOS 16 özelliği olarak listeleniyor

Google, Ocak ayında Mesajlar uygulamasının iPhone kullanıcılarının gönderdiği iMessage tepkilerini (Tapbacks) çevireceğini duyurmuştu. Düz metin yerine, iPhone kullanıcılarının kendi aralarında gördüğüne benzer şekilde emojiye çevrilmiş olarak gösteriliyor.

Google Mesajlar iMessage tepki

İlginç olarak Apple, Google’ın yaptığı bu güncellemeyi sanki kendi işletim sisteminin bir parçasıymış, iOS 16 ile gelmiş gibi kendi sayfasında paylaştı. Android’deki iMessage tepkileri için Apple’ın bir katkısı yok. Öte yandan bu özellik, iOS 15 döneminde kullanıma sunuldu ve tüm Android SMS/RCS uygulamaları için kullanılabilir değil, yalnızca Google’ın varsayılan istemcisinde kullanılabiliyor.

iOS 16’da bir iPhone kullanıcısı, Android ve diğer iOS kullanıcılarıyla grup sohbet gerçekleştiriyorsa, tüm mesajlar iMessage yerine SMS olarak gönderiliyor. iOS 16’dan önce tapback’ler SMS olarak gönderiliyordu. Özetle, iOS 16’da da tepkilerin çevrilmesi durumu var ancak bu bilgi iOS 16 yeni özelliklerinin detaylı listelendiği sayfada yer almıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5477 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ios 16, Teknoloji Haberleri ve
2 etiket daha Apple iPhone
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim