Anlık Bildirim

Havuzlardaki yabancı cisimleri toplayabilen robot geliştirildi

Ariel olarak adlandırılan robot havuz üzerinde dakikada 3 ila 6 metre yol alabilirken arkasında bulunan gırgır benzeri yapıyla da çiçek, böcek gibi yabancı cisimleri de bünyesine hapsediyor.

Havuzlardaki yabancı cisimleri toplayabilen robot geliştirildi Tam Boyutta Gör

Açık alanda bulunan havuzlarda yüzmek her ne kadar eğlenceli olsa da havuzların zaman zaman dışarıdan düşen yaprak, böcek vb yabancı cisimlerden temizlenmesi gerekiyor. Şimdi ise Pivot-Solar Breeze kurumu araştırmacıları bu işi yapabilecek robot geliştirdi.

Tepesinde su geçirmez fotovoltaik güneş panelleri bulunduran robotta bulunan piller robotun güneşli günlerde çalışması için gerekli enerjiyi sağlarken geceleri de 10 saat boyunca çalışmasını sağlayan bataryayı şarj ediyor.

Ariel

Havuzlardaki yabancı cisimleri toplayabilen robot geliştirildi Tam Boyutta Gör

Ariel olarak adlandırılan robot havuz üzerinde dakikada 3 ila 6 metre yol alabilirken arkasında bulunan gırgır benzeri yapıyla da çiçek, böcek gibi yabancı cisimleri de bünyesine hapsediyor. Ayrıca robotun önünde bulunan küçük ön çark da daha küçük cisimleri toplayabiliyor.

Robotun kenarlarında bulunan algılayıcılar robotun havuz kenarlarını algılamasını sağlıyor ve iddalara göre Ariel ortalama bir evde bulunan havuzu yaklaşık olarak 1.5 saatte temizleyebiliyor.

Son olarak Ariel’in 200 mikron boyutuna kadar olan parçaları toplayabildiğini ve 4 ila 54 Santigrat dereceler arasında çalışabildiğini ekleyelim.

Yeni robot Ariel 468 Dolar ile satışa sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim