Anlık Bildirim

ABD, hipersonik silahlarda kullanacağı motorun testini başarıyla gerçekleştirdi

Northrop Grumman tarafından geliştirilen ve Lockheed Martin’in hipersonik silah sistemlerine entegre edeceği katı roket motoru başarıyla test edildi.

Hipersonik silah motor testi Tam Boyutta Gör
Hipersonik silah geliştirilmesi kapsamında çalışmalara hız kesmeden devam eden ABD, bu tür silahlarda kullanılması planlanan yeni katı roket motoruna ait ilk testin gerçekleştirildiğini duyurdu.

Birinci aşama katı roket motorunun (SRM) testi başarıyla geçmesi ile birlikte ABD Donanması için geliştirilmeye devam eden Konvansiyonel Ani Saldırı (Conventional Prompt Strike-CPS) hipersonik roketi ile ABD Kara Kuvvetleri için geliştirilen Uzun Menzilli Hipersonik Silah (Long Range Hypersonic Weapon-LRHW) sistemleriyle ilgili sürecin hızlanacağı ifade ediliyor.

Northrop Grumman tarafından geliştirilen ve Lockheed Martin’in silah sistemlerine entegre edeceği motor, test süresince ateşlenerek tüm parametreleri karşıladı. ABD Donanması Stratejik Sistemler Programı (SSP) tarafından yapılan duyuruda, testin hedefleri karşıladığı duyuruldu.

Hipersonik silah motor testi

Benzersiz manevra kabiliyetine sahip hipersonik silahlar, ses hızının beş katından (Mach 5+) daha yüksek süratte uçarak düşman hava savunma sistemlerine karşı caydırıcı bir güç olarak ortaya çıkıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim