Anlık Bildirim

1914 beygirlik fırtına: Elektrikli Rimac Nevera tanıtıldı

Aslında tanıdığımız bir araç olan Rimac Nevera, 2018'de tanıtılan C_Two konseptinin üretim versiyonu. Yeni bir isimle gelen modelin gövdesinde de aerodinamik odaklı bir dizi değişim yapılmış.

rimac nevera yan tasarım Tam Boyutta Gör

Hırvat otomotiv şirketi Rimac, sonunda C_Two adını verdiği elektrikli hiper otomobilinin üretim versiyonuyla karşımızda. Rimac Nevera adı verilen modelde 2018 yılındaki konsepte göre bir dizi güncelleme mevcut.

Rimac Nevera tasarımı, özellikleri ve fiyatı

Rimac Nevera, aerodinami tarafında konsept versiyona göre daha iddialı. Zira yapılan açıklamaya göre bu alanda yüzde 34 oranında iyileştirme kaydedilmiş. Bunun için de ön kaput ve sütunların şeklinde oynamalar yapılmış. Ayrıca difüzör ve ön lip gibi bölümler de aerodinami ışığında yeniden tasarlanmış.

Buna ek olarak, yeniden tasarlanan hava girişleri ve soğutma kanalları sayesinde fren ve güç aktarma sistemlerinin soğutma verimliliğinde düşük hızlarda yüzde 30'a kadar, yüksek hızlarda ise yüzde 7'ye kadar iyileşme kaydedilmiş.

Rimac Nevera ile ilgili belki de en etkileyici özelliklerden birisi de aktif aerodinamik elementlere sahip olması. Bu sayede farklı sürüş senaryolarına göre optimum aerodinamik konfigürasyon sağlanıyor. Örneğin aktif parçalar sayesinde otomobilin hava sürtünme katsayısı yüzde 17,5 azaltılarak 0.3'e çekilebiliyor. Diğer bir modda ise yere basma kuvveti yüzde 326 oranında artıyor.

rimac nevera ön tasasrım Tam Boyutta Gör

Elektrikli hiper otomobilin her tekerleğinde birer elektrik motoru mevcut. Bu sayede toplamda 1914 beygir güç ve 2360 Nm tork açığa çıkıyor. Söz konusu motorları beslemek için de 120 kWh kapasiteye sahip, H şeklinde, sıvı soğutmalı lityum/manganez/nikel batarya paketi kullanılıyor. Bu sayede WLTP'ye göre 547 kilometre sürüş menzili elde edilmiş.

Verilen bilgiye göre Rimac Nevera'nın maksimum hızı 412 km/s. Hızlanma süreleriyse şöyle:

  • 0-100 km/s : 1.85 saniye
  • 0-160 km/s : 4.3 saniye
  • çeyrek mil : 8.6 saniye
  • 0-300 km/s : 9.3 saniye

Hırvat markanın belirttiğine göre Nevera'nın en etkileyici özelliği, batarya paketini de tümüyle çevreleyecek şekilde tasarlanan karbon monokok şasesi. Öyle ki fazlasıyla güçlü olduğu belirtilen yapının torsiyonal sertliği 70,000 Nm/derece olarak açıklandı. Sadece batarya paketinin yapısal sertliği yüzde 37 oranında artırdığı belirtilirken, konumunun da ağırlık merkezini düşürmekle kalmayıp 48/52 gibi mükemmel bir ön-arka ağırlık dengesi sağladığı ifade ediliyor.

rimac nevera iç tasarım Tam Boyutta Gör

Rimac, geliştirdiği elektrikli hiper otomobilde bir uzun yol otomobilinin nitelikleriyle pist odaklı bir makinenin hassasiyetini harmanlamak istemiş. Bunun için de Sport, Drift, Comfort, Range ve Track gibi 7 farklı sürüş moduna yer verilmiş. Diğer iki mod da tamamen sürücünün tercihleri doğrultusunda ayarlanacak biçimde özel olarak bırakılmış.

Rimac Nevera aynı zamanda dünyanın ilk yapay zeka destekli sürücü koçuna da sahip. Söz konusu sistem sürücünün performansını değerlendirip ona sesli ve görsel şekilde rehberlik ederek sürüş yeteneklerini geliştirmesine yardımcı olacak. 2022 yılında yayınlanacak bir kablosuz yazılım güncellemesiyle aktif edileceği açıklanan bu özelliğin 12 ultrasonik sensör, 13 kamera, 6 radar ve NVIDIA'nın Pegasus işletim sisteminden faydalanacağı ifade ediliyor.

Elektrikli hiper otomobilin üretimi 150 adetle sınırlı olacak. Otomobillerin fiyatı 2 milyon eurodan (yaklaşık 21 milyon TL) başlıyor. Hırvat marka GT, Signature ve Timeless isimli versiyonlar sunmanın yanı sıra müşteriye özel seçenekler de sunacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12694 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, rimac ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim