Anlık Bildirim

Huawei'nin Çin'deki komünist rejim gözetim programlarıyla ilişkisi ortaya çıktı

Washington Post tarafından yayınlanan bir rapor, Huawei'nin Çin'in Sincan bölgesindeki etnik azınlıklara yönelik zulme dahil olmuş olabileceğini belgelerle gözler önüne seriyor.

Huawei'nin Çin'deki gözetim programlarıyla ilişkisi ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

ABD'nin önde gelen gazetelerinden biri olan Washington Post, Huawei'nin gözetim teknolojilerinin geliştirilmesinde rol aldığını ortaya koyan bir rapor yayınladı. Söz konusu makalede yer alan bilgiler, şirketin web sitesinde daha önce kamuya açık olarak yayınlanan ancak geçen yılın sonunda kaldırılan PowerPoint sunumlarını temel alıyor.

Yayınlanan raporda, şirketin Çin'in Sincan bölgesindeki etnik azınlıklara yönelik zulme karışmış olabileceğini gösteren bazı detaylar var. Sunumlardan biri Huawei'nin yapay zeka konusunda uzmanlaşmış Çinli iFlytek şirketiyle birlikte geliştirdiği "ses izi" yönetim platformunu anlatıyor. Sistem kişileri ses izlerine göre tanımlamak için kullanıldığını belirtelim.

Huawei'nin Çin'deki gözetim programlarıyla ilişkisi ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Sunumlarda, hapishanelere yönelik bir dizi "akıllı" araç sunan bir yazılım platformundan da bahsediliyor. "Huawei and Hewei Smart Prison Unified Platform" olarak adlandırılan bu sistemin ise Shanghai Hewei Technology ile birlikte geliştirilen kapsamlı bir hapishane gözetim sistemi olduğu belirtildi.

Huawei'nin Çin'deki gözetim programlarıyla ilişkisi ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Uygur Müslümanlarının yaşadığı bölgelerde kullanılıyor

Platform, video gözetim sistemleri ve akıllı kapılar gibi fiziksel güvenlik unsurlarının yönetimine ek olarak mahkumların çalışmalarını planlamak için araçlar, işgücü ve eğitim etkinliklerine katılımın izlenmesi ve bu tür etkinliklerin değerlendirilmesi ve analiz edilmesine yönelik yazılımlar içeriyor.

Huawei'nin Çin'deki gözetim programlarıyla ilişkisi ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Huawei'nin teknolojisinin kullanıldığı söylenen hapishanelerden bazıları, büyük ölçüde Uygur Müslümanlarının yaşadığı bir bölge olan Sincan'da bulunuyor. Çin hükümeti bildiğiniz üzere Uygur Türklerine karşı insan hakları ihlalleri yapmak, onları çalışma kamplarında gözaltında tutmak ve zorla çalıştırmakla suçlanmıştı.

Kaynakça https://www.washingtonpost.com/world/2021/12/14/huawei-surveillance-china/ https://www.theverge.com/2021/12/14/22834860/huawei-leaked-documents-xinjiang-region-uyghur-facial-recognition-prisons-surveillance Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim