Anlık Bildirim

Hyundai, fabrikaların güveliğini Boston Dynamics'in robot köpeği Spot'la sağlayacak

Hyundai Motor Group, güvenlik operasyonlarında Boston Dynamics'in robot köpeğinden yardım alacak. Spot tabanlı Robot, olası tüm durumları tanımlayabilecek ve algılayabilecek.

Hyundai, Kia fabrikasında Spot'u test ediyor Tam Boyutta Gör

Hyundai, Güney Kore'deki bir Kia üretim tesisindeki güvenlik operasyonları için Boston Dynamics'in robot köpeği Spot'u test etmeye başladı. Spot, güvenlik operasyonlarının yanı sıra ofis personelinin endüstriyel alanları uzaktan gözlemlemesi ve incelemesi konularında da yardımcı olacak.

Robot, tüm senaryolara hazır

Spot, geçtiğimiz Nisan ayında Fransa'da bir askeri okul öğrencilerinin eğitimlerinde yer almış ve birçok keşif görevini üstlenmişti. Bu kez de Hyundai Motor Group ile çalışmalara katılacak olan Spot, benzer bir misyon üstlenecek. Hyundai, Spot tabanlı robot köpeği 'Fabrika Güvenlik Hizmet Robotu' olarak adlandırdı ve kısaca 'Robot' diyor.

Hyundai, fabrika güvenliğinde robot köpek Spot'a yer veriyor Tam Boyutta Gör

Robot, normal bir Spot'tan biraz daha farklı görünüyor çünkü görevleri yerine getirebilmesi için farklı donanımlara sahip. Robot'un endüstriyel alanlardaki insanları ve çeşitli senaryoları algılayabilmesi ve tanımlayabilmesi için robot köpek, yapay zeka programlarıyla birlikte termal kameralar ve 3D LiDAR sensörü ile donatıldı.

Hyundai, tüm tesislerinde Robot'a yer vermek istiyor

Hyundai'den yapılan açıklamada Spot'un görevleri hakkında: "Entegre bir termal kamera ve 3D LiDAR ile Robot, etrafındaki kişileri algılayabilir, yüksek sıcaklık durumlarını ve olası yangın tehlikelerini izleyebilir ve bir kapının açık mı yoksa kapalı mı olduğunu algılayabilir. Robot, tesis çevresindeki hareketlerinin canlı akışını sağlayan ve ofis personelinin endüstriyel alanları uzaktan gözlemlemesini sağlayan güvenli bir web sayfası aracılığıyla uzaktan kontrol edilebilir." ifadelerine yer verildi.

Boston Dynamics'in robot köpeği Spot, Hyundai'nin güvenliği için çalışacak Tam Boyutta Gör

Robot, AI teknolojisi sayesinde tehlikeleri algılayabilecek ve güvenli web sayfası aracılığıyla yöneticilere alarm göndererek yaşanan olağan dışı durumlara hızlı müdahaleyi sağlayacak. Robot köpeğin bir diğer avantajı ise dar alanlarda gezinebilmesi sayesinde insan gözüyle görülmesi zor olan kör alanları da inceleyebilecek.

Boston Dynamics'in robot köpeği Spot tabanlı Robot, test sürecinden başarılı bir şekilde geçerse Hyundai, diğer tesislerde de Robot'lara yer vermeyi ve bir kontrol merkezinden yönetimi sağlanabilecek bir filo oluşturmayı istiyor.

Kaynakça https://www.engadget.com/hyundai-spot-kia-south-korea-factory-pilot-175729567.html https://www.hyundainews.com/en-us/releases/3396 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim