Anlık Bildirim

İBB'den daha fazla yolcu taşıyabilen yerli metrobüs hamlesi

İBB'nin metrobüs hattındaki yoğunluğu azaltmak için bir dizi çalışma başlattığı, bu kapsamda araçların daha fazla yolcu taşıyabilen yerli metrobüslerle değiştirilmesine karar verildiği açıklandı.

Her gün yüz binlerce İstanbullunun kullandığı metrobüs hattındaki yoğunluk son bir haftadır sıklıkla gündeme geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaşanan bu yoğunluğun azaltılabilmesi için kalıcı çözümler arıyor. Bu çözümlerden biri de daha fazla yolcu taşıyan yerli metrobüslerin sahaya sürülmesi olacak.

İETT’den dün yapılan açıklamada, metobüs hattında son günlerde yaşanan yoğunluğun azaltılması için bir dizi çalışma başlatıldığı duyuruldu. Bu kapsamda 525 körüklü otobüsün hizmet verdiği hatta 10 araç daha eklendi. Sögütlüçeşme’den Zincirlikuyu istikametine giden her 3 araçtan bir tanesi boş kalkıyor. Yolcu sayısının arttığı pik saatlerde boş otobüslerin dolu istasyonları rahatlatması amaçlanıyor.

İBB’nin bulduğu bir diğer çözüm de hattaki yolculuk kapasitesinin artırılması oldu. Bu doğrultuda, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla hattaki otobüslerin daha fazla yolcu taşıyan yeni yerli üretim otobüslerle değiştirilmesi için çalışma başlatıldığı ifade edildi. 52 kilometrelik 44 istasyonlu Söğütlüçeşme – TÜYAP Metrobüs Hattı’nda halihazırda 535 körüklü otobüs hizmet veriyor.

290 yolcu taşıma kapasiteli AKIA metrobüs yeniden gündemde

İETT’den yapılan bu açıklama akıllara Bursa’da üç yıl önce tanıtılan AKIA marka yerli metrobüsü getirdi. Türkiye’nin ilk yerli metrobüsü olarak lanse edilen araç 25 metre uzunluğunda ve üç körüklü. Söz konusu araç 290 yolcu taşıma kapasitesiyle önce çıkıyor. Şu an metrobüs hattında kullanılan Almanya üretimi 19 metrelik Mercedes-Benz CapaCity marka araçlar ise 193 yolcu taşıyabiliyor. İBB’nin bu hamlesi ne zaman hayata geçecek hep birlikte göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12079 kez okundu.
65 kişi, toplam 69 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, iett ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim