Anlık Bildirim

IBM, kanserle mücadelede Watson'ı kullanmaya devam edecek

IBM, 2016 yılından beri ABD Gazi İşleri Bakanlığı ile sürdürdüğü kanserle mücadele platformunu en az 2019 yılına kadar yürütmeye devam edeceğini duyurdu.

IBM, kanserle mücadelede Watson'ı kullanmaya devam edecek
 

ABD'nin önde gelen şirketlerinden IBM, Watson isimli yapay zeka programını birkaç yıldır kanserle mücadelede kullanıyor. Şirket 2016 yılında ABD Gazi İşleri Bakanlığı'nın Hassas Onkoloji programına katılmış ve bakanlık bünyesinde görev yapan onkoloji uzmanları IBM'in Watson for Genomics platformunu kullanmaya başlamıştı. Bu platform ile uzmanlar hastalar tarafından sunulan tümör numunelerini analiz eder ve kanserin genomunda mutasyonları inceliyordu.


Program bir yıl daha sürdürülecek 

Hassas Onkoloji programı 2 yıllık süre zarfında ABD'deki bütün kanser hastalarının yüzde 3.5'i tarafından desteklenmiş ve 2700 hastanın vücudundaki tümör numuneleri analiz edilmişti. Uzmanlar bu analizler sonucunda kanserle mücadelede daha etkili ilaç tedavileri veya kişiselleştirilmiş diğer tedavilerde hastalara yardımcı olmuştu. Bu yıl itibariyle sona erecek program için IBM, bakanlıkla yeniden anlaştığını duyurdu.


Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre bakanlık ile birlikte yürütülen program en azından gelecek yılın haziran ayına kadar sürdürülecek. Bu tarihten sonrası için şirket net bir ifade kullanmasa da önümüzdeki yıl programın yeniden uzatılması bekleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim