Teknoloji Editörü
Tam Boyutta Gör
Google , ABD Savunma Bakanlığı ile birlikte, ısı haritaları veya nesne sınırları gibi görsel göstergeleri gerçek zamanlı olarak üst üste bindirmek için yapay zeka destekli "Artırılmış Gerçeklik Mikroskobu" (ARM) prototipi geliştirdi. Yapay zeka sayesinde örneklerin sınıflandırılmasının ve kanser hücrelerinin ya da patojenlerin varlığının tespit edilmesinin kolaylaşacağı iddia ediliyor.
Yapay zekalı mikroskop
Tam Boyutta Gör
Artırılmış Gerçeklik Mikroskobu ARM ilk kez 2018 yılında kamuoyuna tanıtılsa da henüz hastalıkları tespit etmek için kullanılmadı. Şu anda ARM'ın 13 prototipi mevcut ve günlük klinisyenlere yardımcı olabilmesi için hala önemli testler yapılması gerekiyor. Ancak Google'a göre amaç, "hastanelerde ve kliniklerde bulunan mevcut ışık mikroskoplarına uyarlanabilecek" bir sistem yaratmak. ARM donanımlı mikroskoplar daha sonra her biri benzersiz değerlendirme hedeflerine göre uyarlanmış metin, oklar, konturlar, ısı haritaları veya animasyonlar dahil olmak üzere çeşitli görsel geri bildirimler sağlayabilecek.
Tam Boyutta Gör
ABD Savunma Bakanlığı'nın Savunma İnovasyon Birimi, Google ile ARM’ın ordu aracılığıyla dağıtımını sağlayacak anlaşmalar üzerinde görüştüğünü ve bu sonbaharda bazı hükümet kullanıcılarına sunulabileceğini umuyor. ARM’ın maliyetinin 90.000 ila 100.000 dolar arasında olması bekleniyor. Bu maliyet küçük ve orta ölçekli sağlık kuruluşlarının imkanlarını aşıyor.
Tam Boyutta Gör
Bununla birlikte Google Health, yalnızca teşhislerin doğruluğunu artırmakla kalmayıp aynı zamanda sağlık personelinin sınırlı olduğu tıp alanındaki boşlukları doldurmaya yardımcı olan yapay zeka destekli araçlara ilk defa yatırım yapmıyor. Teknoloji devinin "sağlık hizmetlerini iyileştirmek" için yapay zekaya yatırım yapan girişimlerle ortaklık kurmaya önem verdiği ve son on yılda yapay zeka yatırımlarına 200 milyar dolardan fazla yatırım yaptığı tahmin ediliyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün 2030 yılına kadar dünya çapında 15 milyon sağlık çalışanı açığı öngördüğü düşünüldüğünde sağlık alanında yapay zekanın kullanılması büyük faydalar sağlayabilir.
VIDEO
Eposta ile Paylaşın
başlıklı bu arkadaşınıza postalayın.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip, istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über
Evet ama 6x scop daha iyi gider buna daha uzaktaki hedefler için. Gerektiğinde 3x'e de çekebilirsin falan :D
Muskun alev tabancası vs bu
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.