Anlık Bildirim

Google, kanser tespitini kolaylaştıran yapay zekalı mikroskop geliştiriyor

Yapay zeka artık hastalıkların tespitinde kullanılmaya başlıyor. Google, doktorların kanseri tespit etmesine yardımcı olmak için yapay zeka destekli bir mikroskop geliştiriyor.
Google, kanser tespiti için yapay zekalı mikroskop geliştiriyor Tam Boyutta Gör
Google, ABD Savunma Bakanlığı ile birlikte, ısı haritaları veya nesne sınırları gibi görsel göstergeleri gerçek zamanlı olarak üst üste bindirmek için yapay zeka destekli "Artırılmış Gerçeklik Mikroskobu" (ARM) prototipi geliştirdi. Yapay zeka sayesinde örneklerin sınıflandırılmasının ve kanser hücrelerinin ya da patojenlerin varlığının tespit edilmesinin kolaylaşacağı iddia ediliyor.

Yapay zekalı mikroskop

Google, kanser tespiti için yapay zekalı mikroskop geliştiriyor Tam Boyutta Gör
Artırılmış Gerçeklik Mikroskobu ARM ilk kez 2018 yılında kamuoyuna tanıtılsa da henüz hastalıkları tespit etmek için kullanılmadı. Şu anda ARM'ın 13 prototipi mevcut ve günlük klinisyenlere yardımcı olabilmesi için hala önemli testler yapılması gerekiyor. Ancak Google'a göre amaç, "hastanelerde ve kliniklerde bulunan mevcut ışık mikroskoplarına uyarlanabilecek" bir sistem yaratmak. ARM donanımlı mikroskoplar daha sonra her biri benzersiz değerlendirme hedeflerine göre uyarlanmış metin, oklar, konturlar, ısı haritaları veya animasyonlar dahil olmak üzere çeşitli görsel geri bildirimler sağlayabilecek.

Google, kanser tespiti için yapay zekalı mikroskop geliştiriyor Tam Boyutta Gör
ABD Savunma Bakanlığı'nın Savunma İnovasyon Birimi, Google ile ARM’ın ordu aracılığıyla dağıtımını sağlayacak anlaşmalar üzerinde görüştüğünü ve bu sonbaharda bazı hükümet kullanıcılarına sunulabileceğini umuyor. ARM’ın maliyetinin 90.000 ila 100.000 dolar arasında olması bekleniyor. Bu maliyet küçük ve orta ölçekli sağlık kuruluşlarının imkanlarını aşıyor.
Google, kanser tespiti için yapay zekalı mikroskop geliştiriyor Tam Boyutta Gör
Bununla birlikte Google Health, yalnızca teşhislerin doğruluğunu artırmakla kalmayıp aynı zamanda sağlık personelinin sınırlı olduğu tıp alanındaki boşlukları doldurmaya yardımcı olan yapay zeka destekli araçlara ilk defa yatırım yapmıyor. Teknoloji devinin "sağlık hizmetlerini iyileştirmek" için yapay zekaya yatırım yapan girişimlerle ortaklık kurmaya önem verdiği ve son on yılda yapay zeka yatırımlarına 200 milyar dolardan fazla yatırım yaptığı tahmin ediliyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün 2030 yılına kadar dünya çapında 15 milyon sağlık çalışanı açığı öngördüğü düşünüldüğünde sağlık alanında yapay zekanın kullanılması büyük faydalar sağlayabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim