Anlık Bildirim

iCloud'ın bir kısmı Google Cloud Platform'u üzerinden çalıştırılacak

Apple, Google ile yaptığı milyon dolarlık anlaşma ile iCloud hizmetinin bir bölümünü Google Cloud Platforma taşıyor. Toplamda bir yıla yakın zaman alacak taşıma işlemi ve diğer detaylar haberimizde.
Geçtiğimiz ay ilk büyük bir müşterisi olarak Spotify'a hizmet vermeye başlayan Google Cloud Platform gelen son raporlata göre önemli birine daha hizmet etmeye başlayacak. Financial Times ve CRN kaynaklarından gelen son bilgiler Google'ın ezeli rakibi Apple ile bulut depolama konusunda milyonlarca dolarlık bir anlaşma imzaladığını gösteriyor.
Raporlara göre Apple, iCloud hizmetini şu anda Microsoft Azure, Amazon Web Servisleri ve kendi data merkezleri üzerinden çalıştırıyor. CRN'ın raporuna göre Apple ile Google arasında bulut depolama hizmeti için $400-600 milyon değerinde bir anlaşma yapılmış. İki firmadan da konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmiş değil. 
Google'ın Amazon ve Microsoft'a yetişmek için uyguladığı agresif stratejinin son dönemde firma adına önemli müşteriler getirdiği söylenebilir. The Information'dan Amir Efrati'nin attığı tweetle iCloud'ın Google Cloud serverlarına geçmesinin 1 yıl kadar bir süre alacağı belirtilirken Amazon'un iCloud ile para kaybettiği ve Google'ın da bu işten kâr elde edemeyeceği söyleniyor.
Apple'ın ileriye yönelik olarak data merkezlerini büyütmesi ve yenilerini kurma planlarını göz önüne alırsak Google ile olan anlaşmasının uzun soluklu olmayacağını tahmin edebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim