Anlık Bildirim

iOS için Google Maps, Avrupa veri koruma kanununu ihlal ettiği gerekçesiyle takip altına alındı


Avrupa Birliği özel bilgilerin ihlali konusunda en hassas olan ve ağır cezalar vermekten kaçınmayan birliklerden birisi. Bu bölgede farklı zaman dilimlerinde bu konu yüzünden para cezaları alan Google, bu kez iOS için Google Maps uygulaması nedeniyle takip altına alındı.

Almanya'da bulunan Bağımsız Gizlilik Koruma Merkezi, iOS için Google Maps'in kurulum ekranındaki bir sçenek nedeniyle Avrupa veri koruma kanunu ihlal ettiğini duyurdu.

Google, Maps uygulamasının kurulum ekranında kullanım koşulları ve gizlilik sözleşmesini kabul etmesi için teşvik ederken, kullanıcının konum verilerini paylaşmak ve anonim olarak bilgi toplanmasına izin vermek üzere olduğuna dair de uyarıda bulunuyor ve varsayılan olarak bu seçeneğin kabul edilmiş hali ekrana geliyor. Ancak bu uyarıda kullanıcıya paylaşım konusunda bu kutuyu işaretlememek gibi bir seçenek sunulmuyor. Bu açıkça kanun ihlali anlamına geliyor.

Ayrıca Google böyle bir seçenek koysa bile, uygulamanın dayandığı veri toplama yöntemleri yine kanunla çelişiyor.

Firmalar kişisel bilgi toplarken, bunun kullanıcı tarafından özgür olarak kabul edilmiş olması gerekiyor. Ayrıca anonim olarak bilgi toplama gibi birşey sözkonusu değil ve elde edilen her bilgi kullanıcının tanımlama verilerine sahip. Konum bilgisi tanımı da kişisel veri kapsamına giriyor ve bu kanunla korunuyor.

Google Maps uygulaması şimdilik takip altında. Ancak sonraki güncellemelerle sözkonusu ihlaller kaldırılmazsa Google için yasal prosedürler başlatılabilir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim