Anlık Bildirim

iPhone 5c stokları artıyor

iPhone 5c stokları artıyor

Apple'ın geçtiğimiz yıl iPhone 5s'le birlikte satışa sunduğu iPhone 5c, satışların azalmasıyla birlikte envanterde birikmeye başladı.

Apple'ın tedarik zinciri içerisindeki kaynaklarından edindiği bilgilere göre 2014'le birlikte azalan satışlar, iPhone 5c'nin envanterde birikmesine neden oldu. Son verilere göre iPhone 5c'nin üretimini gerçekleştiren Pegatron Technology'den yaklaşık 2 milyon; Apple distribütörleri ve servis sağlayacılarında da 1 milyon olmak üzere; dünya genelinde stoklarda bulunan iPhone 5c sayısı 3 milyonu geçti.

Hatırlanacağı gibi Apple, bir önceki çeyrekte 51 milyon adet iPhone satarak kendi rekorunu kırmış; ancak spesifik olarak hangi modelden kaç milyon adet satıldığıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamıştı.

Uzmanlara göre iPhone 5c'nin beklentilerin altında kalmasının iki temel sebebi bulunuyor: satış fiyatının, kamuoyunda oluşan "düşük" fiyat beklentisinin altında kalması ve iPhone 5c'nin hedef kitlesinin 4 inçten daha büyük ekranlı telefonlara ilgi gösteriyor olması. Uzmanlar Apple'ın iPhone 5c ile maliyetli bir deneyim yaşadığını belirtmekle birlikte bu konuda edindiği tecrübenin, ileriki iPhone'ların beklentileri karşılamasında önemli rol oynacağını dikkat çektiler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11897 kez okundu.
35 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone 5S, Apple ve iphone 5c
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim