Anlık Bildirim

iPhone 7 serisi için kapasitif dokunuş zorunluluğu

Bu yıl Home tuşunda önemli bir yenilik yapan iPhone 7 serisi, kullanım konusunda bazı kısıntılara gidiyor. Artık Home tuşuna herhangi bir nesneyle basarak çalıştırmak çok zor.

Yıllar boyunca iPhone ailesinin ikonik Home butonunda önemli değişimlere şahit olduk. Ortasında kare resmi bulunan çukur tarzdaki ilk nesil buton daha sonra Touch ID entegreli düzlem bir daireye dönüştü. iPhone 7 ile dış görünüş değişmedi ancak iç kısımda önemli yenilikler yaşandı.

Yeni modellerdeki Home tuşu eskiden alıştığımız şekilde mekanik değil dokunmatik bir yapıya büründü. MacBook modellerindeki izleme dörtgenine benzer bir teknoloji benimseyen yeni tuşlar, titreşimli geri dönüşler yaparak kullanıcının dokunma hissiyatını pekiştiriyor.

Artık daha çok yazılıma dayalı hale gelen yeni Home tuşu dolayısıyla bazı kısıtlamalara da uğramış. Kullanıcılardan gelen bilgilere göre artık yeni tuşlara dokunmak daha zor. Önceki nesillerde örneğin kalemin arka kısmı ile basıldığında ana menüye dönme veya çoklu görev yönetimi biri işlemler yapılabiliyordu. Şimdi ise kapasitif dokunuşlar gerekiyor.

Yani artık parmak ucu gibi iletken olan maddeler ile tuşa dokunmak gerekiyor. Diğer türlü tuş herhangi bir işlem gerçekleştirmiyor. Özellikle kış döneminde eldiven giyerken telefonu kullanabilmek pek mümkün olmayacak. Hali hazırda ekran sadece iletken nesnelerle kullanılabiliyordu. Şimdi artık Home tuşu da buna dahil oldu.

iPhone 7 kullanıcılarının bundan sonra farklı çözümlere yönelmesi gerekecek. Standart kullanımlarda bir sıkıntı oluşmayacaktır ancak kış aylarında verimli bir kullanım için kapasitif parmak uçlarına sahip eldivenler tercih edilebilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11858 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim