Anlık Bildirim

İddia : Apple iPhone 5S ile birlikte iPhone 5 üretimi sonlanabilir

İddia : Apple iPhone 5S ile birlikte iPhone 5 üretimi sonlanabilir

Geride bıraktığımız yılın ikinci çeyreğinde yine rekor gelirler açıklayan Apple, sonbahar itibariyle bir ürün ordusunu karşımıza getirecek. Ancak bu esnada bazı politikalar da değişebilir.

Firmalara yakın kaynaklardan elde edildiği iddia edilen bilgilere göre sonbahar döneminde iPhone 5S modelinin lansmanı ile birlikte Apple'ın akıllı telefon politikasında da radikal değişiklikler yaşanacak. iPhone 5S'in satışa sunulması ile birlikte iPhone 5'in üretimi sonlandırılacak.

Bilindiği gibi yeni nesil iPhone modeli tanıtıldığında önceki model 100$ indirime uğrarken, bir önceki model de kontratlı satışlarda ücretsiz oluyor. Apple özellikle bu indirimli modelleriyle gelişmekte olan ülke pazarlarında yüksek satışlar yapıyor. Ancak son mali tablolarda bu politikanın kar marjını yaklaşık yüzde 4 aşağı çektiği ifade edilmişti.

Apple, iPhone 5S ile birlikte satışa sunacağı iPhone Lite modeli ile birlikte gelişmekte olan ülke pazarlarında daha fazla kullanıcı hedeflediği için kar marjını etkileyen herhangi bir girişimde bulunmak istemiyor. Bu bakımdan iPhone 5 modeli üretimden kaldırılacak.

Apple'ın son dönemlerdeki politikaları göz önüne alındığında kulağa oldukça garip gelen bu iddia ne kadar gerçekleşebilir bilinmez. Ancak iPhone Lite iddiaları gibi bu iddia da lansman gününe kadar gündemi meşgul etmeye devam edecek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3669 kez okundu.
42 kişi, toplam 48 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 5, iPhone 5S
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim