Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TURKOVAC aşısı ile ilgili yeni çalışmayı duyurdu. İki doz BioNTech aşısı sonrası bir doz TURKOVAC aşısı yapmanın etkisi araştırılacak.
Çalışma ilk olarak Ankara Şehir Hastanesi’nde başlayacak. Bu çalışma mRNA üzeri inaktif aşı çalışması olarak dünyada ilk olacak.
Vatandaşlar iki doz BioNTech aşısı üzerine bir doz TURKOVAC aşısı olabiliyor ancak bunun etkinliği bilinmiyor. Yürütülen çalışma bu konudaki soru işaretlerini giderecek.
Bakan Koca, söz konusu çalışmayla ilgili şunları söyledi:
“İki doz BioNTech aşısı üzerine bir doz TURKOVAC aşısı çalışmasını başlatacağız. Pazartesi günü başlayacak çalışma ile hastada olan antikor değişimi gözlemlenecek. Etik kurul çalışmasını tamamladı, izin verdi. Çalışma ilk başta Ankara Şehir Hastanesi merkezli başlayacak. mRNA üzeri inaktif aşı çalışması dünyada ilk olacak”
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin:


1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü GENEL İSTATİSTİKLER
3699 kez okundu.
22 kişi, toplam 27 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
turkovac, biontech ve