Anlık Bildirim

İkinci çeyreğin en çok satanı iPhone 6S

Teknoloji dünyası yeni iPhone 7 modelinin lansmanı için bugün akşam saatlerinde yapılacak etkinliğe odaklanmışken, iPhone 6S modelinden önemli bir başarı haberi geldi.

Bu yıl akıllı telefon pazarında aslında birkaç modelin büyük bir çekişme yaşadığını görüyoruz. Samsung ve Apple haricinde tabloların ilk sıralarına model koyabilen bir firma yer almıyor. Yılın ikinci çeyreği itibariyle de yine bu iki firmanın modelleri zirvede.

Strategy Analytics tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre yılın ikinci çeyreğinde iPhone 6S modeli en çok satan akıllı telefon oldu. Dünya genelinde 14.2 milyon adet satan iPhone 6S modelinin ardından 8.5 milyon ile iPhone 6 geliyor. Samsung’un popüler telefonu Galaxy S7 Edge ise 8.3 milyon ile üçüncü sırada.

Apple’ın ilk iki sırayı alması aslında şaşırtıcı değil zira rakiplerine nispeten çok az sayıda modelle piyasaya çıkan Apple, bu sayede her modelini üst sıralara taşımayı başarıyor. Şaşırtıcı olan ise çok sattığı ifade edilen iPhone SE özel modelin, iPhone 6 modelini geçememiş olması. Hatta Galaxy S7 Edge modelini bile geçememiş gibi görünüyor. İkinci çeyrekte piyasaya çıkan iPhone SE, 4 inçlik ekranı ve daha düşük fiyatı ile beğeni toplamıştı.

Sıralamanın devamı hakkında bilgi yok ancak daha önceki analiz raporlarına bakarsak Galaxy S7 modelinin geldiğini söyleyebiliriz zira bu modelin de ikinci çeyrekte 7 milyon civarında satış yaptığı tahmin ediliyordu.

Yılın üçüncü çeyreği itibariyle sıralamada değişiklikler olması bekleniyor. Eylül ayının ortasında iPhone 7 serisi piyasaya çıkacak. Muhtemelen iPhone 7 modeli ilk beşe girecek derecede satış yapacaktır. Galaxy Note 7 modelinin yaşadığı talihsizlik satış rakamlarını biraz daha aşağı çekecek. Bu noktada Galaxy S7 serisinin yine ilk 5 içinde kalacağını tahmin edebiliriz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim