Anlık Bildirim

İkinci doz aşı randevularını erteleme kararında geri adım

Sağlık Bakanlığı, Pfizer/BioNTech aşısının iki doz arasındaki süreyi 6-8 haftaya çıkardı. Randevu almış kişilerin randevuları iptal edilmişti. Randevu iptali kararında geri adım atıldı.

İkinci doz aşı randevularını erteleme kararında geri adım Tam Boyutta Gör

Sağlık Bakanlığı tarafından dün alınan karar ile Pfizer/BioNTech aşısının iki doz arasındaki sürenin 28 günden 6-8 haftaya çıkarılmasına karar verildi. Önümüzdeki 2 ay boyunca aşı tedariki konusunda sorunlar yaşanacağı için böyle bir karar alındığı söylendi. Bu karar henüz randevu almamış kişilerin yanı sıra ikinci doz için randevu alan kişileri de kapsıyordu ve bu kişilere yeni randevu tarihiyle ilgili SMS gönderilmişti. Sağlık Bakanlığı bu kararından geri adım attı.

İlk dozunu olmuş ve ikinci doz için randevu almış kişilerin randevusu ertelenmeyecek. Randevu alan kişilerin ikinci doz için 4 hafta beklemesi gerekmeyecek. Dün gönderilen SMS neticesinde randevusunu 4 hafta sonrasına ertelemiş olsa bile yeniden önceki tarihe geri çekebilecek.

Randevu almamış kişiler en erken 6 hafta sonrasona alabilecek

İki doz arasındaki erteleme kararı, henüz ikinci doz için hiç randevu almamış kişileri kapsayacak. İkinci doz için randevu almayanlar, ilk dozdan en erken 6 hafta sonrasına randevu alabilecek. Önceden 28 gün olarak uygulanan iki doz arasındaki süre 6-8 haftaya çıkarılmış olacak. Sinovac aşısında iki doz arasındaki sürede herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10771 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, sağlık bakanlığı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim