Anlık Bildirim

İlk Ubuntu akıllı telefonu çok yakın

İlk Ubuntu akıllı telefonu çok yakın

En popüler Linux dağıtımı olarak kabul edilen Ubuntu'nun mobil dünyaya yönelik hamlesi Ubuntu Touch bugüne kadar kendisine özel bir donanım bulamamıştı. Bazı mobil cihazlar için Ubuntu Touch ROM'ları yayımlansa da teknoloji dünyası Ubuntu işletim sistemli bir akıllı telefon beklentisi içerisindeydi. Yakın zamanda Çinli Meizu ile ortaklık yapan Canonical Vakfı ilk Ubuntu Touch akıllı telefonu için gün saymaya başladı.

Meizu yöneticisi Zhang Heng, Wibo hesabından yaptığı duyuruda Ubuntu işletim sistemli Meizu akıllı telefonunun MWC 2015 etkinliğinde tanıtılıacağını bildirdi. Meizu bu yeni platform için UFO tanımlaması yapıyor. 

UFO tanımlaması Ubuntu Flyme OS anlamına geliyor. Yani Ubuntu Touch üzerinde çalışan bir Flyme arayüzü. Firma ilk UFO cihazı için M1 Note modelini temel alacaklarını açıkladı. Muhtemelen M1 Note/Blue Charm Note modelinin UFO üzerinde çalışan özel bir versiyonu piyasaya sürülecek. 

M1 Note modelinde 5.5 inçlik Full HD ekran, 8 adet Cortex-A53 çekirdeği taşıyan 1.8GHz saat hızındaki MT6752 yongaseti, 600MHz hızında çalışan çift çekirdekli Mali-T760 grafik birimi, 2GB RAM, 3140mAh gücünde batarya, 13MP çözünürlükte arka kamera yer almaktaydı. Bu bakımdan ilk Ubuntu Touch akıllı telefonu orta üst seviyeye yakın bir donanım sunacak. 

Firefox OS, Tizen OS, Sailfish OS gibi rakip işletim sistemlerinin piyasaya girişi düşünüldüğünde Ubuntu Touch olduça iyi bir başlangıç yapabilir. Meizu'nun nispeten kısıtlı pazarlama kanalları nedeniyle Ubuntu Touch muhtemelen bir süre Çin'e özel olarak kalacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1058 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ubuntu, ubuntu touch
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim