Anlık Bildirim

IMF, kripto paralara karşı uyarılarda bulundu

Uluslararası Para Fonu (IMF), 1 Ekim Cuma günü paylaştığı bir gönderide kripto paralara karşı uyarılarda bulundu. IMF, kripto para birimlerinin küresel finansal istikrara zarar vereceğini düşünüyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF), 1 Ekim günü kripto paralar ile alakalı bir yazı yayınladı. Yayınlanan yazıda kripto para birimlerinin finans sektörü için oluşturduğu risklere değinildi.

IMF Tam Boyutta Gör

Kripto paraların benimsenmesini “kriptolaşma” olarak nitelendiren gönderide kripto paraların finansal istikrara zarar verebileceği belirtildi. Gönderide, kripto paraların yasa dışı işlemlerde kullanılmasının oldukça endişe verici olduğu, tüketicilere karşı ciddi derecede riskler barındırdığı, yüksek enerji tükettiği belirtildi. Ayrıca, yüksek derecede oynaklığa değinildi ve “kriptolaşma” yaygınlaştıkça tüketicilere yönelik olumsuz etkilerin artacağı vurgulandı.

Gönderinin yazarları Fabio Natalucci, Dimitris Drakopoulus ve Evan Papageorgiou, kripto paralara düzenleme getirilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Geçtiğimiz haftalarda da ABD Senatörü Elizabeth Warren, kripto para birimlerinin volatilite seviyesinin yüksek olduğunu ve tüketicilere karşı büyük riskler oluşturduğunu belirtmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim