Anlık Bildirim

İngiltere, 2018'de kendi kripto para birimini çıkarabilir

2017 yılında popülaritesi giderek artan ve devletlerin dikkatini çeken kripto para birimleri hakkında İngiltere'den resmi hamle geliyor. Bank of England kendi kripto para birimi üzerinde çalışıyor.

İngiltere, 2018'de kendi kripto para birimini çıkarabilir Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz yıla damgasını vuran Bitcoin ve türevi altcoinler yeni yılda ilgi görmeye devam edecek. Önümüzdeki yılın önemli gelişmelerinden birini The Bank of England (BoE) gerçekleştirebilir. İngiltere basınında yer alan haberlere göre BoE, 2015’ten beri kendi dijital parasını çıkarmak için çalışmalar yürütüyor. Bankanın 2018 yılı içerisinde kendi kripto para birimini piyasaya süreceği tahmin ediliyor.

Blokchain vb. altyapıyı kullanacak bankanın bu sayede para transferi işlemlerinin daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacak.

Bankanın yöneticisi Mark Carney yaklaşık iki üç gün önce verdiği bir demeçte Bitcoin’in odaklarında olduğunu açıklamıştı. Bitcoin’in merkezsiz oluşunun ve dataların dağıtılmış defterde tutulmasının altındaki teknolojiye hayranlığını dile getiren Carney, İngiliz hukukçularına da Bitcoin’in finansal risklerine odaklanmak yerine hayatımıza katacaklarına odaklanmalarını tavsiye etmişti.

Mark Carney, yaratılacak para biriminin sadece merkez bankaları arasında kullanılacağını söyle de basına göre bu kripto para birimini sterlinle ilişkilendirmek için araştırma ekibi kurulmuş durumda. Devletin kontrolü altında kripto para birimi yaratılmasının etkisini zamanla göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim