Anlık Bildirim

Uzmanlara göre İngiltere, Covid-19'u bitirmeye en yakın ülke

Geçtiğimiz haftalarda rekor seviyede vaka artışlarına sahne olan İngiltere, şu an dünyada koronavirüsü bitirmeye en yakın ülke. Uzmanlar önümüzdeki kış ayının burada rahat geçeceğini söylüyorlar.

İngiltere, Covid-19'u bitirmeye en yakın ülke Tam Boyutta Gör

İngiltere, geçtiğimiz haftalarda Covid-19 kısıtlamalarını büyük ölçüde kaldırdı. Daha önceden Delta varyantından ötürü rekor seviyelerde vaka artışlarına sahne olan ülkede, şimdi vaka sayıları her yaş grubunda hızla düşüyor. Bununla birlikte şu an elde edilen verilere göre İngiltere'de toplumsal bağışıklık seviyesi %87'ye ulaştı. Uzmanlara göre İngiltere, Covid-19'u bitirmeye en yakın ülke. 

Hatırlarsak Delta varyantının ortaya çıkmasıyla beraber sürü bağışıklığı, University College London'daki bilim insanları tarafından %93 olarak belirlenmişti. Çünkü bu yeni varyantın bulaşıcılığı, geleneksel virüse kıyasla çok daha fazlaydı. Şu an İngiltere'nin bu bağışıklık düzeyine ulaşmasına çok az bir mesafesi kaldı. Geçen haftalardaki hızlı vaka artışlarından sonra ülkede dün açıklanan rakamlar, bir önceki haftanın yarısı kadar. Uzmanlara göre bir sonraki hafta açıklanacak rakamlar da muhtemelen bugün açıklananların yarısı kadar olacak.

İngiltere'de kış rahat geçecek

Bristol Üniversitesi'nden bir virolog ve koronavirüs uzmanı olan Dr. David Matthews yaptığı açıklamada, salgının İngiltere'de hemen hemen bittiğini söylüyor. Ayrıca henüz aşı olmamış kişilerin aşı yaptırması halinde, riskin çok daha azalacağının altını çiziyor. Bununla birlikte Matthews, önümüzdeki kış aylarında İngiltere'de yüksek ölüm oranları görülmeyeceğini belirtiyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6382 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ingiltere, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim