Anlık Bildirim

İngiltere, Rolls-Royce'un Ay’a nükleer reaktör kurma projesini destekleyecek

Yılın başında Rolls-Royce, Ay’da nükleer reaktör kurma planlarını açıklamıştı. Şimdi ise İngiltere Uzay Ajansı, Rolls-Royce’un bu planlarını finanse edeceğini açıkladı.
Rolls-Royce Tam Boyutta Gör
İnsanların Ay’a dönüşü giderek küresel bir yarış haline dönüşüyor. Önceki Ay yolculukları uydunun bileşenleri hakkında verilerin toplanmasını içerse de şimdiki planlar çok daha farklı amaçlar doğrultusunda ilerliyor. İnsanların Ay’a yerleşmesi ve oradan Mars yolculuklarının yapılması hedeflenirken Rolls-Royce, Ay’a kurmayı planladığı nükleer reaktörler ile gerekli enerji altyapısını sunmak istiyor. Şirketin bu projesi şimdi ise İngiltere Uzay Ajansı’nın desteğini arkasına aldı.

İngiltere'den Rolls-Royce'un Ay planlarına tam destek

Birleşik Krallık Uzay Ajansı tarafından verilen mevcut 2,9 milyar sterlinlik finansman Rolls-Royce için büyük ve değerli. Rolls-Royce'daki mühendisler ve bilim insanları, küçük boyutlu bir nükleer reaktör üzerinde çalışıyor. Rolls-Royce’a göre bu mikro reaktör 2029’a kadar Ay’a indirilecek. Daha fazla detayı hemen alttaki haberimizden elde edebilirisiniz.

Öte yandan NASA, Artemis III göreviyle Ay’a 2025'te geri dönmeyi planlıyor. Daha önceki haberlerimizde Artemis I görevinin insansız olarak gerçekleştirildiğini sizlere aktarmıştık. NASA, bu görevler ile Ay yüzeyine bir üs kurmayı planlıyor. Önümüzdeki on yılda, muhtemelen Ay yolculuklarından çok daha fazla bahsetmeye başlayacağız. Görünüşe göre bu seferki yolculuklar orada yerleşilmesini de içerecek. ABD ve İngiltere’nin yanı sıra Japonya ve Çin de kendi programları üzerinde çalışıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim