Anlık Bildirim

İngiltere drone kullanımıyla ilgili yeni fikirler arıyor

İngiltere'nin girişim ve teknolojiden sorumlu hükümet dairesi olan Innovate UK, drone'ların; sel ve yangın gibi durumlarda, organ ve malzeme taşımada kullanımını araştırmak için bir program başlattı.

İngiltere drone kullanımıyla ilgili yeni fikirler arıyor Tam Boyutta Gör
 

Geniş fiyat yelpazesi ve sunduğu yeteneklerle her geçen gün sayıları artan drone'lar artık sadece birer hobi aracı olmanın ötesine geçmiş durumda. Hobi dışında drone'ların kullanımı denilince akla ilk olarak askeri teknolojiler gelse de malzeme taşıma ve afet bölgelerinin analizi gibi konularda da drone'lardan faydalanıyor. Drone kullanımı konusunda lider hale gelmek isteyen İngiltere ise yeni bir program başlatarak drone'ların kullanımına ilişkin öneriler bekliyor.


Farklı Kullanım Senaryoları Araştırılıyor  

Ülkede girişim ve teknolojiden sorumlu hükümet dairesi olan Innovate UK ve yenilikçi çalışmaları destekleyen İngiltere merkezli Nesta tarafından başlatılan ''Flying High Challenge'' isimli program kapsamında drone'ların şehirlerde daha aktif bir şekilde rol alması planlanıyor. Program ile drone'ların; tıbbi malzeme tedarikinde, yangın ve sel bölgelerinde, polisin kurtarma operasyonlarında ve şehir altyapısıyla ilgili verilerin toplanmasında nasıl kullanılacağı araştırılacak. Program ile yerel kuruluşlar drone'larla ilgili önerilerini sunarken bireyler de kendi önerilerini hazırlayıp Nesta ve Innovate UK ile paylaşacak. Kabul gören öneriler ise program sonrasında şehirlerde test edilecek.


Nesta tarafından yapılan açıklamaya göre proje ile drone'ların oyuncak veya hobi aracı olarak kullanımın ötesinde kamuya hizmet sunmak için de sıkça kullanılabileceği belirtiliyor. Tabi program ile başarılı fikirlere ulaşılması ve daha sonra bunların test edilmesi halinde drone sahipleri için yeni yasal prosedürler oluşturulabilir. Halihazırda İngiltere 250 gram ağırlığının üzerindeki drone'lar kayıt altında tutuluyor ancak kamu kurumlarının da çok sayıda drone'u aynı anda kullanması durumunda hobi olarak drone uçuran kişilerin bazı noktalarda drone uçurması yasaklanabilir ve drone sahiplerine yönelik yeni güvenlik testleri yapılabilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim