Anlık Bildirim

İngiltere, Nvidia ve ARM anlaşmasını inceleyecek

Gelen haberlere göre İngiltereli yetkililer, 2020’nin eylül ayında duyurulan Nvidia ve çip tasarım şirketi ARM arasındaki anlaşma hakkında derinlemesine bir araştırma başlatmayı planlıyor.

Bilindiği üzere 2020 yılının Eylül ayında Nvidia, İngiliz çip tasarım firması ARM’ı SoftBank Group'tan 40 milyar dolara satın almak için anlaştığını açıklamıştı.

Nvidia ve arm Tam Boyutta Gör

Bu anlaşma, birçok büyük şirketten ve yetkillierden ‘rekabet endişelerini’ artırdığı için tepki toplamıştı. Geçtiğimiz haftalarda da Avrupa Komisyonu anlaşma hakkında incelemeler başlattığını açıklamış, anlaşmanın yarı iletken sektöründe daha yüksek fiyatlara yol açabileceğini belirtmişti. Bu incelemeler ve tepkilerden dolayı da anlaşmanın belirlenen tarihte tamamlanamayacağı ile ilgili söylentiler ortaya çıkmıştı.

Şimdi de İngiltere’den anlaşma ile ilgili bir soruşturma kararı çıktı. The Sunday Times’a göre İngiltere Kültür Bakanı Nadine Dorres, anlaşma ile ilgili bir soruşturma başlatmayı planlıyor. Rekabet ve Piyasalar Kurumu’nun (CMA) anlaşmayı ‘ulusal güvenlik endişeleri’ sebebiyle inceleyeceği ifade ediliyor.

Yetkililerin inceleme ile ilgili duyuruyu önümüzdeki hafta yapmayı planladığı da The Sunday Times tarafından belirtildi. CMA, daha önce de anlaşma ile ilgili endişelerini sert bir şekilde dile getirmiş ve ARM, Nvidia birleşiminin ‘rekabeti azaltabileceğini’ açıklamıştı.

CMA Tam Boyutta Gör

Altı ay sürmesi bekleniyor

İncelemenin yaklaşık olarak altı ay sürmesi bekleniyor. Çıkan sonuçlarla da yetkililerin anlaşmayı tamamen engelleyebileceği, mevcut şekliyle onaylayabileceği veya belli tavizlerle gerçekleşmesine izin verebileceği gelen haberler arasında yer alıyor.

İngiltereli yetkililer soruşturma ile ilgili herhangi bir yorum yapmazken Nvidia, anlaşma ile ilgili korkuların yersiz olduğunu, endişeleri gidermek için hükümet ile olan görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim