Anlık Bildirim

İnsan vs. makine: DevBot sürücüsüz yarış aracı profesyonel driftçiye karşı

Roborace'in geliştirdiği sürücüsüz yarış aracı DevBot, profesyonel driftçi Ryan Tuerck'e karşı yarıştı. Pistteki en iyi zamanı elde etmek için yapılan mücadeleyi 26 saniye farkla Tuerck kazandı.

İnsan vs. makine: DevBot sürücüsüz yarış aracı profesyonel driftçiye karşı Tam Boyutta Gör
 

Bazı üzücü kazalar yaşansa da, sürücüsüz araç teknolojilerinin gelişimi hız kesmeden devam ediyor. Ayak seslerini gittikçe daha yüksek duymaya başladığımız otonom araçlar arasında sürücüsüz yarış arabaları da bulunuyor. Bu kapsamda yer alan ve MWC 2017’de ilk sürücüsüz yarış aracını tanıtan Roborace, gelişim aşamasında olan DevBot prototipi üzerindeki çalışmalarına devem ediyor.

Pek çok zorlu testten geçirilen DevBot’un bu seferki görevi profesyonel driftçi Ryan Tuerck’e karşı yarışmak. Roma’da gerçekleştirilen testte Tuerck, DevBot’a alışmak için attığı birkaç ısınma turunun ardından asıl turunu 1:51.8 gibi bir sürede tamamlıyor. Daha sonrasında araçtan çıkan Tuerck, yerini DevBot’un kendi sürücüsüz teknolojisine bırakıyor. Üzerindeki sensörler yardımıyla sürücüsüz olarak turu tamamlayan araç, 2:18.4 ile insan rakibi karşısında 26.6 saniye geride kalıyor.

DevBot, insan rakibi karşısında geride kalsa da, sürücüsüz araç teknolojilerinde gelinen noktayı gözler önüne serdi. Şirketin amacı, sürücüsüz araç teknolojisini pistlerde yarışarak geliştirmek. Belki de burada elde ettiği başarıları ilerleyen zamanlarda yollara aktarabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim