Anlık Bildirim

Intel Retro oyunlar için Retro Scaling çözümünü duyurdu

Geçtiğimiz günlerde Nvidia’nın sürücü güncelleştirmesiyle kartlarına eklediği ölçekleme özelliği Intel’in güncel entegre grafik birimlerine geldi.
İşlemci devi Intel Ice Lake kod adlı işlemcilerinin yazılım tarafında da faydalı geliştirmelere gitmeye başladı. Yeni sürücüyle birlikte eski oyunları daha keskin bir görüntüyle deneyimleyebileceksiniz.

Mavi takımın Retro Scaling ismini verdiği özellik Retro oyunlardaki her pikseli 2x2 ya da 3x3’e kadar ölçekleyerek daha yüksek çözünürlükte objeler elde edilmesini sağlıyor. Yeni ölçekleme desteği yüksek çözünürlüklere uyarlanmamış eski oyunları oynamak isteyen yüksek çözünürlüklü panele sahip kullanıcıları mutlu edecek.

Kısıtlı sayıda kullanıcıya sunuldu 

Buna karşın Intel Retro Scaling’i yalnızca Gen11 GPU’larına has tutmuş durumda. Şu anda yalnızca 10 nm Ice Lake işlemcilerinde bulunan grafik birimi oldukça kısıtlı bir kullanıcı kitlesini temsil ediyor.
Nvidia kanadında ise ölçekleme özelliği tüm Turing GPU’lu ekran kartı kullanıcılarına sunulmuştu. Haliyle ölçekleme yarışında geriye sadece AMD kalmış durumda. Firmanın hamlesi merak konusu. Mimarisel avantaj sayesinde AMD’nin daha geniş bir kitleyi sevindirmesi olası.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4522 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel gen11, intel 10 nm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim