Anlık Bildirim

Intel'den dünyanın en büyük çip fabrikası

Intel'in yaptığı duyuruya göre, dünyadaki en büyük çip üretim merkezini yapmak amacıyla Ohio yakınlarındaki New Albany'de, 1000 dönümlük yeni bir çip üretim tesisi açılacak.

Intel, yeni çip üretim merkezi için en az 20 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı. Yeni üretim merkezinin inşaatının 2022 yılının sonuna doğru başlaması ve 2025'te bitmesi bekleniyor.


Intel CEO'su Pat Gelsinger, Time ile yaptığı röportajda, şirketin "gezegendeki en büyük silikon üretim yeri" olmasını beklediğini ve sonunda sekiz fabrika ile 2 bin dönüme kadar genişleyebileceğini söyledi. Böylece başlangıçta 3 bin kişiyle ve sonrasında daha da fazla kişiye istihdam sağlanacak. Ayrıca üretim tesisinin inşaatı için 7 bin inşaat işçisine istihdam sağlanacak.

Intel'den dünyanın en büyük çip fabrikası


Intel, önümüzdeki on yıl içinde yeni üretim merkezi için 100 milyar dolara kadar yatırımın yanı sıra yeni yetenekleri teşvik etmek için Ohio üniversiteleri, kolejleri ve ABD Ulusal Bilim Vakfı ile ortaklaşa yaklaşık 100 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor.


Bir ticaret grubu olan Semiconductor Industry Association'a göre, ABD'nin çip üretim sektöründeki payı 1990'da %37 iken bugünlerde %12'ye düştü, ancak Gelsinger yeni üretim merkeziyle birlikte bunu %30'a geri getirmek istiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim