Anlık Bildirim

Intel'in 13.nesil işlemcileri detaylandı: Çekirdek sayıları artıyor

Intel, Alder Lake'in halefi olacak 13.nesil Raptor Lake işlemciler hakkında yeni detaylar paylaştı. Büyük bir performans artışı ile gelecek yeni mimari, daha yüksek çekirdek sayılarına sahip olacak.

Intel'in 13.nesil işlemcilerinde çekirdek sayıları yükseliyor Tam Boyutta Gör

Yatırımcılar için düzenlenen bir etkinlikte 13.nesil Raptor Lake işlemcilerin ilk mühendislik örneğini tanıtan Intel, 7 nm işlem teknolojisi ile üretilecek yongalar hakkında yeni detaylar paylaştı.

Çekirdek sayısı artıyor

Bilindiği üzere 12.nesil Alder Lake mimarisi performans ve verimlilik çekirdeklerinden oluşan hibrit bir yapıya sahip. Bu yapıyı devam ettirecek Raptor Lake mimarisi ise, çekirdek sayılarını 24'e, iş parçacığı sayılarını ise 32 adete kadar yükseltecek. Intel'in açıklamarına göre çift haneli bir performans artışı sunacak yeni yongalar, ayrıca LGA 1700 soketi ile uyumlu olacak ve DDR4 bellekleri desteklemeye devam edecek. 

Büyük bir performans artışının yanı sıra geliştirilmiş hız aşırtma özelliklerine beraberinde getirecek yeni mimarinin ilk tüketici CPU'ları 8 adet performans, 16 adet verimlilik çekirdeği ile gelecek. Bununla birlikte Alder Lake'den iki kat daha fazla 'küçük' çekirdek sayısına sahip olacak.

Yeni işlemcilerin çıkış tarihi bilinmiyor olsa da, 2022 yılı içerisinde ve AMD'nin Zen4 Ryzen 7000 serisi ile aynı zamanlarda piyasaya sürüleceğini söyleyebiliriz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4196 kez okundu.
10 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Intel, Teknoloji Haberleri ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim