Anlık Bildirim

Intel’in yeni ekran kartları, yapay zeka yardımıyla 2 kat performans artışı sunabilir

Intel, yüksek performanslı ekran kartları için yatırımlarını sürdürüyor. Şirket, yeni duyurduğu Arc mimarisinin yapay zeka hızlandırıcısı XeSS'i tanıtırken, performans testlerini paylaştı.

Intel'in yeni Arc ekran kartları 4K'da 2 kat performans sunabilir Tam Boyutta Gör

Intel, grafik teknolojisine yatırım yaparak oyuncular için tasarlanmış yüksek performanslı Arc ailesini geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Intel Arc ailesi, Direct12 X Ultimate, gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi ve yapay zeka ölçeklendirme teknolojisine ev sahipliği yaparken, Forza Horizon 4, Psychonauts 2, PUBG gibi oyunları akıcı bir şekilde oynatabiliyor.

Intel kendi yapay zeka moturunu geliştiriyor

Nvidia’nın DLSS teknolojisi ile rekabet etmek isteyen Intel, kendi ölçeklendirme teknolojisini açıklayarak performans testlerini yayınladı. XeSS (Xe SuperSampling) adlı teknoloji 4K testlerinde iki kat performans artışı sunarken, yeni nesil “Alchemist” GPU’ların bir parçası olacak. Ayrıca geleneksel yapay zeka sistemlerinden daha performanslı olacağı ve 4K görüntüleri daha kolay işleyebileceği bildiriliyor.

Intel'in yeni Arc ekran kartları 4K'da 2 kat performans sunabilir Tam Boyutta Gör

Intel XeSS, DP4a ve XMX yapılarından güç alarak Intel’in DG1 ve gelecekteki Xe-HPG (DG2) kartları ile çalışacak. Xe-Cores kullanılarak oluşturulan her DG2 çipi 16 Matrix motoru ve 16 Vektör motoruna ev sahipliği yapacak. Alchemist GPU’su her ne kadar 2K çözünürlük için hedefleniyor olsa da XeSS'nin yardımıyla 4K çözünürlüğü mümkün kılacak.

Intel'in yeni Arc ekran kartları 4K'da 2 kat performans sunabilir Tam Boyutta Gör

Intel Arc yol haritası

  • X? HPG – Alchemist
  • X?² HPG – Battlemage
  • X?³ HPG – Celestial
  • X? Next Architecture – Druid

Intel tarafından yol haritası belirlenen yeni Arc mimarisi, Alchemist, Battlemage, and Celestial olarak adlandırılırken, Druid ile yeni bir mimariye geçiş yapılacağı düşünülüyor. Intel, Alchemist mimarisini taşıyan yeni kartlarını 2022 yılının ilk çeyreğinde piyasaya çıkarmayı hedefliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim