Anlık Bildirim

Intel'in Kaby Lake platformuna yönelik yeni bilgiler var

Intel’in yeni 200 serisi yongasetlerinin detayları gün ışığına çıktı. Yeni yongasetleri görünen o ki geriye dönük uyumluluk gösterecek. İşlemci tarafında ise İntel bazı ilklere imza atacak.

Kaby Lake
platformunun duyurulmasına gittikçe yaklaştığımız şu günlerde platforma dair bilgiler gelmeye devam ediyor. Son gelen detaylar Z270 ve H270 yongasetlerinin özelliklerini bir kat daha netleştirdi. Yeni çipset ailesi Union Point kod adını taşıyacak ve gelen bilgilere göre Sky Lake platformunu da destekleyecek. Bununla birlikte mevcut 100 serisi anakartların Kabylake platformundaki işlemcilerle uyumluluk göstereceği bilgisi de mevcut tabi bir BIOS güncellemesi geleceğini ve 200 serisi anakartlarla gelen özelliklerin kullanılamayacağını da belirtelim.
Intel'in Kaby Lake platformuna yönelik yeni bilgiler var Tam Boyutta Gör

Bununla birlikte yeni yongaseti daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz üzere kayda değer çok fazla bir yenilikle gelmiyor tabi Intel’in Optane teknolojisi dışında. Bununla birlikte Z270 ve H270, Z170 ve H170 ile benzer bir PCI-e konfigrasyon seçeneği sunuyor. Bilindiği üzere bu değerler H170 için 1x16 şeklinde iken Z170 için ise 1x16,2x8 veya 1x8+2x4 şeklinde konfigüre edilebiliyordu.


Ek olarak yeni yongasetleri dual channel belleklerden gücünü alan 3 adet monitörü destekliyor. Buna ek olarak yeni yongasetleri halefine göre daha fazla yüksek hızlı I/O kanalı sunarken USB 3.0 portlarında ve SATA portlarında ise bir değişikliğe gidilmemiş. Ek olarak Z170 yongasetinde 20, H170’te ise 16 olan PCI-e kanalı sayısı Z270’te 24, H270’te ise 20 olarak güncellenmiş.

14 nm FİnFET teknolojisi 

Öte taraftan yeni çipsetin beraberinde getireceği Kaby Lake işlemcilere hızlıca bir göz atacak olursak en üst seviyede HT destekli, 4 çekirdekli, 8MB L3 önbelleğe sahip ve 14 nm FinFET teknolojisiyle üretilen i7-7700K karşımıza çıkıyor. İşlemcinin tahmini TDP değeri 91 watt olarak tahmin edilirken 349$’lık fiyat etiketiyle karşımıza çıkacağı öngörülüyor. Bu açıdan AMD’nin 17 ocakta duyurması beklenen Zen mimarisindeki SR7 ailesinin fiyatınının 250-300$ seviyesinde olması ve performansının yaklaşık olarak Broadwell Extreme ailesinden i7-6850K ile benzer olması bekleniyor olmasına bakarsak işlemcinin işi biraz zor diyebiliriz. Görülen o ki bu yıl bilgisayar dünyası açısından hareketli geçecek. Taban frekansı 4.2 GHz olan işlemcinin boost clock değeri ise 4.5 GHz olarak belirlenmiş

Biraz daha genel kullanıcıya hitap eden çözüm olarak ise i5-7600K modelini kullanıma sunmayı planlayan Intel işlemcide ağabeyinde olduğu gibi 4 çekirdeğe yer vermiş fakat HT özelliği sunmamış. L3 önbelleği 6 MB olan işlemci aynı üretim tekniğiyle üretilirken TDP değeri de aynı tutulmuş. Taban frekans değeri 3.8 GHz, tepe frekans değeri ise 4.2 GHz olan işlemci ise 239$’lık bir fiyattan satışa çıkması bekleniyor.

i3 ailesinde ''K'' serisi işlemci

Kaby Lake ile ilk defa i3 işlemci sınıfına K sınıfı model ekleyecek olan Intel’in yeni üyede diğerlerinden farklı olarak çift çekirdekle birlikte HT sunan işlemcinin L3 önbelleği 4MB’ta tutulurken taban ve tepe frekans değerleri ise 4.0 GHz’e 4.2 GHz olarak belirlenmiş. Fiyatı 180$ olması beklenen işlemcinin modeli ise i3-7350K olması bekleniyor. Son olarak yongasetlerinin bu yılın sonuna doğru, işlemcilerin ise 2017’nin ilk çeyreğinde duyurulması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3084 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel kaby lake ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim