Anlık Bildirim

Intel'in entegre grafik özellikli Clarkdale işlemci ailesi HD video oynatabilecek

Intel'in entegre grafik özellikli Clarkdale işlemci ailesi HD video oynatabilecek

Son çeyrek ile birlikte 32nm üretim teknolojisiyle hazırladığı yeni nesil işlemcilerini pazara sunmaya hazırlanan Intel'in bu yöndeki en önemli adımlarından birisi Clarkdale kod adlı işlemci ailesi olacak. Nehalem mimarisi üzerine kurgulanan yeni nesil Clarkdale işlemci ailesi, entegre bellek kontrolcüsüne ek olarak entegre grafik çekirdeği gibi detaylara da sahip olacak ve bu açıdan hem endüstri hem de Intel adına önemli yenilikleri beraberinde getirecek. 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan çift çekirdekli işlemci zarını ve 45nm üretim teknolojisiyle geliştirilen entegre grafik işlem çekirdeğini tek bir çatı altında sunacak olan Clarkdale serisinin video ve grafik yetenekleri de netleşmeye başladı.

Gelen bilgilere göre masaüstü sistemler için 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve x86 mimarisini temel alan entegre grafik işlem özellikli ilk işlemci ailesi olarak lanse edilecek Clarkdale serisi işlemcilerin entegre grafik birimi, yüksek tanımlı video oynatabilecek. Henüz detaylar resmi olarak doğrulanmış olmasa da işlemci içerisindeki entegre grafik biriminin en azından 720p video oynatım yeteneğine sahip olması bekleniyor. Intel'in partnerlerini bilgilendirmesine göre HD video oynatımı ve Blu-ray video çözümleme konusunda optimize edilen entegre grafik işlem biriminin tam Windows 7 deneyimi ve daha yüksek renk kalitesi için geliştirilmiş video kalitesine sahip olacağı da bildirilmekte.

Her ne kadar günümüz modern oyunlarını akıcı detaylarla oynatacak performansa sahip olması beklenmese de Clarkdale işlemci ailesindeki entegre grafik işlem biriminin geliştirilmiş oyun uyumluluğuna sahip olacağı da ifade ediliyor. Grafik özelliklerine ek olarak Intel, Clarkdale işlemcili sistemlerin yüksek çoklu ortam deneyimi için gelişmiş ses özelliklerine sahip olacağını da belirtiyor. Zira P55 ve P57 yonga setlerinin Dolby True HD ve DTS HD Master destekli ses kodeklerine sahip olması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11651 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cpu, İşlemci
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim