Anlık Bildirim

İnternet hızında rekor kırıldı: 178 Tbps

Bir araştırma ekibi, saniyede 178 terabitlik internet hızına ulaşarak rekor kırdı. Bu, tüm Netflix kütüphanesini bir saniyeden daha kısa sürede indirmeye imkan tanır.

İnternet hızında rekor kırıldı: 178 Tbps Tam Boyutta Gör

Londra Üniversitesi Akademisi(UCL) araştırmacıları internet hızında yeni bir rekora imza attılar. 178 Tbps hızına ulaşan araştırmacılar verileri, tipik olarak optik fiberlerde kullanılandan çok daha geniş bir dalga boyunda göndererek elde ettiler. Geleneksel altyapılar 9 Terahertz'e(THz) kadar kullanırken, araştırma ekibi 16.8 THz kullandı.

Mevcut altyapı kullanıldı

Araştırmaya liderlik eden UCL'den Lidia Galdino:"Mevcut son teknoloji bulut veri merkezi ara bağlantıları saniyede 35 terabite kadar taşıma kapasitesine sahipken, mevcut altyapıyı daha verimli bir şekilde kullanan ve optik fiberden daha iyi faydalanan yeni teknolojiler üzerinde çalışıyoruz. Üzerinde çalıştığımız teknoloji saniyede 178 terabitlik dünya rekoru aktarım hızı sağlıyor.” dedi.

Özellikle Covid-19 pandemisinde yüksek hızlı internet bağlantısı ihityacı çoğu kişi için bir kez daha ortaya çıkmasının dışında internet trafiği son 10 yılda katlanarak arttı. Yeni teknolojilerin geliştirilmesi, bu eğilimi daha düşük maliyetlere elde etmenin yollarını sunuyor.

UCL araştırmacılarının gerçekleştirdiği bu başarının günlük hayatta kullanılabilirliğini yüksek duruyor, Dünyanın birçok yerinde halihazırda mevcut olan fiber optik kabloların kullanıldığı bu teknolojinin, mevcut altyapıya nispeten kolay bir şekilde entegre edilebileceği öngörülüyor. Ancak yine de bu teknolojinin yaygın olarak kullanılabilmesi, yakın gelecek için pek mümkün görünmüyor.

Kaynakça https://www.ucl.ac.uk/news/2020/aug/ucl-engineers-set-new-world-record-internet-speed https://newatlas.com/telecommunications/internet-speed-record178-terabits-per-second/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7845 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
178 tbps, internet hızı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim