Anlık Bildirim

iOS 16.2 güncellemesi, HomeKit cihazları kullanılamaz hale getirdi

Apple, geçtiğimiz hafta iPhone'lar için iOS 16.2 güncellemesini yayınladı. Yeni iOS 16 sürümünün HomeKit cihazlarda sorun çıkardığı bildirildi.                  
iOS 16.2 HomeKit Tam Boyutta Gör
Apple’ın geçtiğimiz hafta yayınladığı iOS 16.2 sürümü, bazı HomeKit kullanıcıları için sorunlara neden oldu. HomeKit cihazlardan bazıları kullanılamaz hale geldi, yeniden kurulum işlemi gerektirdi. Kullanıcılar tarafından bildirilen bu sorun için Apple, sessizliğini koruyor.

Apple, iOS 16.2 ile HomeKit’in temel mimarisinin yeniden oluşturulduğunu söylemişti. Şirket, bu güncellemeyle performans artışını hedeflese de bazı kullanıcılar için sorunlu bir geçiş oldu.

Cihazlar yükseltme modunda kaldı

Güncelleme tamamlandıktan sonra HomeKit uyumlu cihazlar yükseltme modunda takılı kaldı. Bazıları kısa bir süre sonra sorunun kendi kendine çözüldüğünü bildirirken, bazıları için uzun süre beklemek bile işe yaramadı ve HomeKit ağına dahil edilen bazı cihazlar kontrol edilemez hale geldi ve tek çözüm yeniden eklemek oldu.

iOS 16.3 betada devam ediyor

HomeKit kullanıcılarının yaşadığı bu bağlantı sorunlarına neyin sebep olduğu henüz bilinmiyor. Ancak, kısa bir süre önce yayınlanan iOS 16.3 beta sürümde de sorunun devam ettiği bildirildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim