Anlık Bildirim

Yeni iPad Pro Face ID ile gelebilir

iPhone X'de kullanılan Face ID teknolojisine, 2018 yılında tanıtılacak olan yeni İpad Pro modelinde de yer verilmesi bekleniyor. Konuya ilişkin detaylar haberimizde.
KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo'ya göre Apple, 2018 yılı içerisinde tanıtacağı yeni iPad Pro modelinde iPhone X'te kullanılan TrueDepth kamera teknolojisine yer verecek. Böylelikle Face ID özelliği 2018 model iPad Pro'da da yer alacak. Face ID'nin yeni iPad Pro modellerinde kullanılmasıyla birlikte kullanıcılar, Apple Pay üzerinden ödemelerini gerçekleştirebilecek.
Kuo, iPhone X'te sunulan Face ID deneyimin aynısının iPad Pro'da sunulacağını da sözlerine ekledi. Lakin yalnızca yeni iPad Pro modelinde Face ID teknolojisi kullanılacak. Bu da Apple'ın diğer iPad modellerinin şimdilik bu teknolojiden mahrum kalacağını gösteriyor. 

Neden Face ID ?

iPhone X'in yüzde 81.23'lük bir ekran kasa oranına sahip olmasıyla birlikte Touch ID destekli fizikesel Home botunu kaldırılmak zorundaydı. Apple, her ne kadar ekrana gömülü bir biyometrik parmak izi tarayıcısı yerleştirmeye çalışsa da başarılı olamamıştı ancak ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı üzerinde çalışan tek firma Apple değildi. Samsung da benzer çalışmaları yürütmüştü lakin her iki firmanın çalışmaları da başarısızlıkla sonuçlandı. Apple da çözümü Face ID'de buldu.
Apple'ın Face ID teknolojisinin yeni iPad Pro modellerinde de kullanacağı iddiası akıllara, " Acaba iPad Pro da iPhone X'teki gibi neredeyse çerçevesiz bir ekranla mı gelecek ?" sorusunu getirdi. 
Yeni iPad Pro'nun 2018 yılının ilk yarısında tanıtılması bekleniyor. Tanıtım günü hep birlikte iddiaların doğru olup olmadığını göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim