Anlık Bildirim

iPhone 13 yaklaşmasına rağmen iPhone 12 yüksek talep görüyor

JP Morgan analistleri iPhone 13 serisinin piyasaya sürülmesine çok az bir süre kalmasına rağmen iPhone 12 satışlarının düşüş göstermediğini söylüyor. Akıllı telefonlara yönelik talep hala güçlü.

iPhone 13'e sayılı günler kalsa da iPhone 12 yüksek talep görüyor Tam Boyutta Gör

Yatırım bankası JP Morgan analistleri, bir aydan kısa bir süre sonra yeni iPhone 13 serisi piyasaya sürülecek olmasına rağmen Apple'ın akıllı telefon satışlarının oldukça dirençli kaldığını bildirdi.

Yeni bir yatırımcı notunda JP Morgan analisti Samik Chatterjee, Temmuz ayında ABD'de iPhone 12 satışlarında düşüş olmadığını ortaya koyan Wave7 araştırmasının sonuçlarına dikkat çekti. Analiste göre, iPhone satışlarında herhangi bir yavaşlama görünmüyor.

Wave7'nin analizi iPhone'lara yönelik talebin mevsimsel düşüşle karşı karşıya olmadığını gösteriyor. Genellikle şirket, yeni akıllı telefonlarını piyasaya sürmeden önce geçen yılki modellerin satışlarında bir düşüş yaşardı, ancak bu yıl aynı şey söz konusu değil.

iPhone 13'e sayılı günler kalsa da iPhone 12 yüksek talep görüyor Tam Boyutta Gör

iPhone 13 ne zaman çıkacak?

Samsung gibi Android akıllı telefon üreticileri şu anda çip ve diğer kritik bileşenlerin kıtlığı nedeniyle envanter sorunları yaşıyor. Apple'ın başarısının kısmen de olsa buna bağlı olduğunu belirtmekte fayda var. Bu durum elbette ki Apple'ı da etkiliyor ancak Wave7'nin raporuna bakılırsa şirketin arzı hala "iyi" durumda.

Analistler, Apple'ın iPhone 13'ü 15 Eylül Çarşamba günü duyuracağını, ön siparişlerin ise 17 Eylül Cuma günü alınmaya başlayacağını düşünüyor. Araştırma şirketine göre cihazlar 24 Eylül'de piyasaya sürülecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim