Anlık Bildirim

Apple bazı iCloud verilerini Google Bulut Platformu'nda depoladığını doğruladı

Apple kısa süre önce güncellediği iOS Güvenlik Kılavuzu'nda iCloud verilerini depolamak için Google Bulut Platformu'nu kullandığın resmen doğruladı. Listede Amazon'un S3 hizmeti de var.
Apple, şifrelenmiş iCloud hesap verilerini depolamak için kullandığı iki üçüncü parti hizmetten birinin Google Bulut Platformu (Google Cloud Platform) olduğunu doğruladı. Şirketin belirttiğine göre bu veriler kullanıcıyı tanıtan hiçbir bilgi içermiyor.
Apple bu açıklamayı geçen ay güncellenen iOS Güvenlik Kılavuzu'nun en yeni sürümünde yaptı. İlgili değişiklik, CNBC'den Jordan Novet tarafından ortaya çıkarılana kadar fark edilmemişti. Konuyla ilgili bölümde şöyle bir ifade var:
"Dosyanın şifreli yığınları, kullanıcıyı tanıtan hiçbir bilgi içermeyecek şekilde, Amazon S3 ve Google Bulut Platformu gibi üçüncü parti saklama alanı servisleri kullanılarak saklanır."

Google Bulut Platformu ve Amazon S3'te depolanıyor

iOS Güvenlik Kılavuzu'nın önceki sürümlerinde Microsoft Azure'dan bahsediliyordu ancak şu an da Microsoft'un bulut hizmeti yerine Google Bulut Platformu'nun isminin geçtiğini görüyoruz. Apple, ek depolama alanı için ise Amazon'un S3 web hizmetine güveniyor.
Fotoğraflarınızı, videolarınızı, kişilerinizi, takvimlerinizi, dosyalarınızı ve daha fazlasını saklamanıza olanak sağlayan iCloud, her dosyayı yığınlara ayırarak AES-128 ve SHA-256 anahtarlarıyla şifrelediği için, Google Bulut Platformu'nda depolanmasının güvenlik açısından herhangi bir endişe yaratmaması gerek.
CRN ve Financial Times'ın raporlarına göre Apple, 2016 yılında Google Bulut Platformu ile milyonlarca dolarlık bir anlaşma yaparak arama devinin bu hizmetinden yararlanmaya başladı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim