Anlık Bildirim

Büyükelçi cinayetinde polis, katilin iPhone'unu kırmaya çalışıyor [Güncellendi]

Emniyet Genel Müdürlüğü, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'ni öldüren katilin iPhone 4s'sini kırmaya çalışıyor. Apple ile iletişime geçildi, Rusya da devreye girmek istiyor. Detaylar haberimizde.
 Ülke olarak geçtiğimiz günlerde vahim bir olay yaşamış, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Çankaya'da katıldığı bir sergi esnasında 22 yaşındaki polis memuru saldırgan tarafından öldürülmüştü. Olaya ilişkin çok yönlü araştırma devam ediyor. Saldırgan ölü olarak ele geçirildiğinden, cevaplanması gereken sorular için teknik tahkikat başlatıldı. Bu doğrultuda saldırgana ait çalışır halde bulunan iPhone 4s akıllı telefon kritik öneme sahip.
Büyükelçi cinayetinde polis, katilin iPhone'unu kırmaya çalışıyor [Güncellendi]
 
Emniye Genel Müdürlüğü'nde ilgili teknik büro ekipleri iPhone 4s üzerinde çalışmalara başladı. Ancak telefonda 4 haneli passcode şifre koruması olduğundan şu ana kadar içine girip herhangi bir bilgi elde edilebilmiş değil. Konuya dahil olmak isteyen Rusya kanadı ise telefonda çalışma yapmak üzere teknik ekip oluşturdu ve Türkiye'ye göndermeye hazırlanıyor. Diğer taraftan resmi makamlar, telefonu açabilmek için Apple ile de iletişime geçti ancak şu ana kadar herhangi bir yanıt alabilmiş değil. Kaldı ki Apple'ın bu konuda yardım edip etmeyeceği de henüz bilinmiyor.
Teknoloji dünyasını yakından takip edenler hatırlayacaktır, Amerika da benzer bir sorunla karşılaşmış ve uzun süre gündemden düşmemişti. San Bernandino katili Syed Farook'un iPhone 5c telefonu ele geçirilmiş ancak şifre koruması olduğu için FBI, Apple'dan yardım istemişti. Apple ise sistemindeki güvenlik şifreleme korumasını kırmayacağını söylemiş, aksi halde milyonlarca kişinin bilgisinin riske gireceğini ve gizlilik politikasının sekteye uğrayacağını söyleyerek yardım talebini reddetmişti. Akabinde FBI, çalışmalarına devam etmiş ve İsrail merkezli bir güvenlik firmasının desteği ile iPhone'u kırmış, bilgilere ulaşmıştı.
[Güncelleme: Milliyet'in haberine göre, Rus uzmanlar telefondaki şifreyi çözdü ve bilgilere erişildi] 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16875 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rusya, iphone 4s ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim