Anlık Bildirim

Yavaşlayan iPhone’ların ülkemizdeki pil değişim ücreti belli oldu

Eski iPhone modellerini bilerek yavaşlattığını kabul eden Apple, özür olarak pil değişim ücretinde indirime gideceğini açıklamıştı. Apple'ın Türkiye'deki indirimli pil değişim fiyatı belli oldu.

Yavaşlayan iPhone’ların ülkemizdeki pil değişim ücreti belli oldu Tam Boyutta Gör

Apple, eski iPhone modellerini bilerek yavaşlattığını kabul etti. Bataryası eskiyen iPhone modellerinde pil seviyesine bağlı olarak işlemcinin çalışma hızının düşürüldüğü itiraf edildi. iPhone 7 ve öncesi modellerin hızı düşüren Apple sebep olarak kapanmalara karşı önlem alındığını belirtti. Apple’ın özür mahiyetinde açıklamasında pil değişim ücretlerinde yaklaşık 50 dolarlık indirime gidileceği ifade edilmişti.

Apple'ın Türkiye'de pil değişim ücreti ne kadar?

Apple’ın ülkemizdeki indirimli pil değişim ücreti belli oldu. Daha önce 319 TL ile 190 TL arasında değişen fiyatlara pil değişimi yapan Apple, yaptığı indirim ile bundan sonra 129 TL’ye değişim yapacak.

Apple, pil değişimi sonrasında telefonların pil ömrünün uzayacağını ve pilde yıpranma olmadığı için telefonun belirli bir süre en yüksek performansıyla çalışacağını ifade ediyor. Ancak satın alınırken binlerce lira verilen bir telefon için ekstradan böyle bir masrafın ortaya çıkması bir hayli komik. Üstelik söz konusu indirim Aralık 2018’e kadar geçerli olacak. Sonrasında yapılan değişimlerde eski fiyatlar geçerli olacak.

2018’in başlarında yayınlanacak iOS güncellemesi ile ayarlar menüsüne Pil Durumu sayfası eklenecek. Bu sayfada kullanıcılar pildeki performans kaybını ve kimyasal yaşını görebilecek.

Apple’ın eski modelleri bilerek yavaşlatmasının ardından hem yurt dışında hem de ülkemizde dava hazırlıkları başladı. Apple'ın kaybı milyarlarca lirayı bulabilir. Durumun akıbeti ne olacak merak konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23120 kez okundu.
62 kişi, toplam 66 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple iphone, iphone pil değişim ücreti ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim