Anlık Bildirim

iPhone 7'nin teknik çizimleri sızdırıldı

Yaklaşık bir ay sonra tanıtılması beklenen iPhone 7'ye dair yayınlanan son detaylı teknik çizimler, cihazda bugüne kadar yer alacağı iddia edilen birçok özelliğin kısmen doğrulanmasını sağlıyor.
Günümüze kadar paylaşılan sızıntı niteliğindeki fotoğraf ve videolarla tasarım açısından neredeyse tüm detaylarını öğrendiğimiz iPhone 7'yle ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Hatırlayacağınız gibi daha önce ortaya atılan iddialara göre 3.5 mm kulaklık girişinin bulunmayacağı düşünülen cihazda bunun yerine Lightning bağlantısı üzerinden müzik dinlenebileceği, anten çizgilerinin kenarlara doğru taşınacağı ve kamera lensinin ise fark edilir derecede büyüyeceği belirtiliyordu.
Fransa merkezli NWE isimli web sitesinde yayınlanan son haber ile teknik çizimleri sızdırılan iPhone 7 hakkındaki kimi iddiaların doğruluğu kısmen destekleniyor. Öyle ki elde edilen detaylı teknik çizimlerde tahmin edildiği gibi 3.5 mm kulaklık girişinin yerine gelen ızgara net şekilde görülüyor. Bu bölümün mikrofon yuvası olarak mı yoksa stereo ses için mi kullanılacağı henüz bilinmiyor. Bazı kaynaklar ise Apple'ın tasarımdaki simetriyi bozmama adına her iki bölümde aynı ızgaralara yer verdiğini belirtiyor.
Diğer taraftan ön kameranın yanında LED ışıktan bahsedilmesi dikkatlerden kaçmıyor fakat ışığın bildirim amacıyla mı ya da ön kamera flaşı olarak mı konumlandırıldığı hakkında ayrıntı paylaşılmamış. Bugüne kadar yapılan haberlerde ön yüzdeki home tuşunun dokunmatik olacağı dile getiriliyordu. Teknik çizimlerdeki metinler ise bunun dokunmatik değil normal bir buton şeklinde tasarlandığını ve titreşim özelliğine sahip olacağını söylüyor. Elbette resmi kaynaklarca teyit edilmediği için yine iddia olarak yorumlayabileceğimiz tüm bu bilgilerin daha önceki sızıntılarla büyük oranda uyuşması doğru olma ihtimalini biraz daha güçlendiriyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18562 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple iphone 7, iphone 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim