Anlık Bildirim

İran Cumhurbaşkanı Ruhani kripto paraların yasallaştırılmasını istedi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, kripto paraların bir an önce yasallaştırılmasını talep etti. İran, ABD'nin uyguladığı ambargoları kripto para ile aşıyor.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani kripto paraların yasallaştırılmasını istedi Tam Boyutta Gör

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, kripto para faaliyetlerinin yasallaştırılması ve yatırımcının sermayesinin korunması için gerekli adımların atılması konusunda çağrıda bulundu.

Hükümet Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Ruhani, dijital ve kripto para alanıyla ilgili çalışmalarda ulusal çıkarların korunması ve desteklenmesi gerektiğini dile getirirken, kripto para alım satımıyla ilgili riskleri vurguladı ve yatırımların profesyonel bir biçimde yapılması gerektiğini belirtti:

“Kripto para faaliyetlerini yasallaştırmak ve bu alanda halkın sermayesini korumak için ilgili bakanlıklar tarafından bir an önce çözüm yolları bulunmalı, gerekli yasa ve talimatların ortaya konulması ve tebliğ edilmesi gerekmektedir.”

Ek olarak İran Cumhurbaşkanı Ruhani, kripto para madenciliğinin duraklatılmasının 22 Eylül’de sona ereceğini de hatırlattı. İran elektrik dağıtım şirketi "Tevanir" 26 Mayıs'ta yaptığı bir açıklamada, ülkenin 14 eyaletinde 50 lisanslı madencilik merkezinin faaliyet gösterdiğini ve toplamda 209 megavat elektriğin harcandığını açıklamıştı. Bunun üzerine, ülke genelinde elektrik kesintilerini önlemek ve elektrik kullanımını dengelemek amacıyla İran, madencilik faaliyetleri 26 Mayıs’ta durdurulmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim