Anlık Bildirim

İran'dan geçmek istemeyen uçaklar Afganistan'a servet kazandırıyor

İran'ın Ukrayna'ya ait yolcu uçağını füzeyle vurması nedeniyle uçaklar İran hava sahasından uzak durmaya çalışıyor. İran'ın etrafı dolanan uçaklar Afganistan'a yaradı.

İran'dan geçmek istemeyen uçaklar Afganistan'a servet kazandırıyor Tam Boyutta Gör

Ukraine Airlines firmasına ait Boeing 737-800 tipi bir yolcu uçağı İran tarafından vurularak düşürülmüştü. Havayolu firmaları benzer bir olayla karşılaşmamak için İran hava sahasından kaçınmaya çalışıyor.

Havayolu firmalarının İran hava sahasını kullanmak istememesi en çok İran’ın doğusunda bulunan Afganistan’a yaradı. Özellikle de Avrupa’yı Hindistan ve Güneydoğu Asya’ya bağlayan uçuşlarda, İran yerine Afganistan hava sahası tercih ediliyor.

Afganistan hava sahasına günde 390 civarında uçak kullanıyor. Afganistan bu uçuşlardan geçiş başına 700 dolar kazanıyor. Bu da günlük yaklaşık 100 bin dolarlık gelire tekabül ediyor. Ekonomik açıdan sıkıntılı süreçteki Afganistan için günlük 100 bin dolarlık gelir, sevinç yarattı. Afganistan, önümüzdeki Temmuz ayından itibaren üst geçiş ücretini 700 dolardan 950 dolara çıkarmayı planlıyor.

2018 yılında havacılık geliri olarak 100 milyon dolara yakın gelir elde edilmişti. Ülkenin en büyük üçüncü gelir kaynağı olan havacılık gelirleri, 2020’de katlanarak artacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim