Anlık Bildirim

İranlı otomotiv devinden Van'da fabrika kurma kararı

Ortadoğu'nun en büyük araç üreticilerinden biri olan İranlı Khodro Company, Van'da fabrika kurmak için girişimlere başladı. Fabrikanın ilk etapta yaklaşık bin kişiye istihdam sağlayacağı açıklandı.

İranlı otomotiv devinden Van'da fabrika kurma kararı Tam Boyutta Gör

Son dönemde Volkswagen’in Türkiye’deki fabrika yatırımını askıya alması gündemden düşmezken bir yatırım haberi de İran’dan geldi. İranlı otomotiv firması Khodro Company’nin Van’da fabrika kurmak için girişimlere başladığı bildirildi.

İran’a uygulanan yaptırımların etkisinden kurtulmak için Türkiye’nin kapısını çalan şirketlerden biri de Khodro Company oldu. Ortadoğu’nun en büyük araç üreticisi konumundaki şirketin CEO’su Farshad Moqimi, bir süre önce beraberindeki heyetle Van’a gelerek yetkililerle görüştü. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yetkilileriyle de görüşen Moqimi’nin Van’da otomobil fabrikası kurma kararı aldıklarını ilettiği belirtildi.

Fabrikanın 50 hektarlık alana kurulması planlanıyor

Söz konusu fabrikanın Van Organize Sanayi Bölgesi’nde tahsis edilecek 50 hektarlık alana kurulmasının planlandığı ve ilk etapta bin kişinin istihdam edilmesinin beklendiği açıklandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Minibüs ve kamyonet üreten bir marka. Bu firmanın ekibiyle görüştük. Yaptığımız araştırmalarda ciddi bir firma olduklarını tespit ettik. Firmanın yapacağı yatırımın diğer firmalara da örnek olmasını ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Van’ı İran’ın batıya açılan penceresi olarak nitelendiren Bilmez, “Van'ı tercih etmelerindeki  temel neden, ana fabrikalardan çok uzaklaşmadan parçaların bir kısmını orada, bir kısmını burada ve bir kısmını da Kanada'daki fabrikalarında üretip nihai ürünün Van'da şekil almasını sağlamak. Üretilen araçlar Türk patentli olacak.” ifadelerine yer verdi.

İranlı Khodro Company’nin Van’a kuracağı fabrikanın yaklaşık 200 milyon dolara mâl olacağı belirtildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7108 kez okundu.
38 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ikco, khodro company van ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim