Anlık Bildirim

AMD Raven Ridge APU ailesi karşınızda

AMD yaptığı açıklamayla daha önce Raven Ridge APU adıyla anılan ve ikisi bir arada ve ince dizüstü bilgisayarlar için geliştirilen AMD Ryzen mobil işlemcilerini duyurdu.

AMD’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı ve bugüne kadar en güçlü APU birimlerini bünyesinde barındıracak Raven Ridge ailesi resmiyete kavuştu. Beklendiği gib ilk etapta 2 adet APU piyasaya çıkıyor.

Raven Ridge ailesinin en önemli avantajı firmanın en iyi işlemci mimarisini ve en iyi grafik mimarisini bünyesine barındırması. Bu avantajın taşınabilir sistemlerde AMD’nin elini güçlendirmesi bekleniyor.

 

AMD Raven Ridge APU ailesi karşınızda Tam Boyutta Gör

Çok iddialı

Yeni Raven Ridge ailesinde AMD Ryzen 7 2700U ve AMD Ryzen 5 2500U APU’ları yer alıyor. Önceki nesillere göre yüzde 44’e kadar grafik performansı ve yüzde 161 işlemci performansı sunması beklenen aile pil ömrünü de yaklaşık iki kat arttırmayı hedefliyor.

GlobalFoundries’in 14nm süreciyle ürettiği Raven Ridge ailesi bu sayede önceki nesle göre çok daha fazla, 4.95 milyar transistör barındırmasına rağmen çok daha küçük, 209 milimetrekare zar alanından oluşuyor.

APU’lardaki diğer bir avantaj XFR teknolojisini kullanması. Masaüstü işlemcilerdeki X takısını niteleyen bu teknoloji, soğutma sisteminin performansına göre işlemci hızını kağıt üzerindeki sınırların üzerine çıkarabiliyor.

Raven Ridge ailesinde bu teknoloji mXFR şeklinde karşımıza çıkacak. Bu teknoloji barındıran dizüstülerin Ultimate XFR Performance sertifikasını alması yani güçlü bir soğutma sistemi taşıması gerekiyor. Ayrıca iş yüklerini bir veya daha fazla işlemci çekirdeğine yönlendirerek işlemci performansını hızlandıran yeni Precision Boost 2 teknolojisi de mevcut.

 

AMD Raven Ridge APU ailesi karşınızda Tam Boyutta Gör

AMD Ryzen 7 2700U

Serinin tepe modeli durumunda ki AMD Ryzen 7 2700U APU biriminde 4 Zen çekirdeği ve 8 izlek birimi yer alıyor. İşlemci 2.2GHz saat hızında çalışırken Turbo ile 3.8GHz seviyesine çıkıyor. Vega 10 olarak adlandırılan grafik biriminde 10 adet işlem birimi yani 640 Stream işlemcisi yer alıyor. Tepe frekans hızı ise 1.3GHz.

Enerji verimliliğini hedeflediği için Raven Ridge ailesinde en fazla 11 işlem birimi yani 702 Stream işlemcisi göreceğiz. Birim, Iris Graphics 640 çözümünden biraz daha yavaş. APU’nun toplam ısıl tasarım gücü ise 15W. Daha önce 35W seviyesi iddia ediliyordu ki APU’nun hitap ettiği kesimi oldukça kısıtlayacaktı.

 

AMD Raven Ridge APU ailesi karşınızda Tam Boyutta Gör

AMD Ryzen 5 2500U

Bir alta konumlanan AMD Ryzen 5 2500U modeli de 4 çekirdek ve 8 izlek birimine sahip. 2GHz hızında çalışan işlemci 3.6GHz seviyesine kadar çıkabiliyor. Grafik tarafı ise Vega 8 birimine emanet. 512 adet Stream işlemcisi barındıran birim 1.1GHz seviyesine kadar çıkabiliyor. Isıl tasarım gücü yine 15W.

Her iki modelde de DDR4-2400 RAM desteği, çekirdek başına 512KB Seviye 2 ön bellek ve 1MB Seviye 3 ön bellek yer alıyor.

 

AMD Raven Ridge APU ailesi karşınızda

İlk ürünler

Önceki nesillere kıyasla AMD bu kez çok iddialı ürünlerle yeni yongalarını piyasaya sürüyor. 15.6 inçlik HP Envy X360, 13.3 inçlik Lenovo Ideapad 720S, 15 inçlik Acer Swift 3 dizüstü bilgisayarları yakın zamanda piyasada olacaklar. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9142 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd raven ridge ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim